BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYurtiçi tasarruf yüzde 19'a çıkacak----

Yurtiçi tasarruf yüzde 19'a çıkacak

Yurtiçi tasarruf yüzde 19'a çıkacak
04 Ağustos 2014 - 05:12 www.finansgundem.com

Bir soru önergesini yanıtlayan Babacan, yurtiçi tasarruf oranlarının 2018 sonunda yüzde 19’a çıkarılması hedeflendiğini bildirdi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yurtiçi tasarruf oranlarının 2018 sonunda yüzde 19’a çıkarılması hedeflendiğini bildirdi. Babacan, Yurtiçi Tasarrufların Artırılması ve İsrafın Önlenmesi adlı dönüşüm programının 2018 sonuna kadar yürürlükte olacağını belirtti.

Bir soru önergesini yanıtlayan Babacan, şunları kaydetti:

Bireysel emekliliğe vurgu yaptı

“2013 başından geçerli olmak üzere katılımcıların ödedikleri katkı payını gelir vergisi matrahından indirebilmesine yönelik teşvikin yerine, katılımcılar tarafından Bireysel emeklilik sistemine (BES) ödenecek katkı payları için katılımcının hesabına yüzde 25 oranında devlet katkısı ödenmesi uygulamasına geçilmiştir.

Ayrıca kurumsal bazlı katılamların teşvik edilmesi, operasyonel yük ve maliyetlerin azaltılarak katılımcılara ek katma değer üretilmesi ve sistemin işleyişinde etkinliğin artırılması yönünde düzenlemeler yapılmıştır. Diğer taraftan 2014-2018 dönemini kapsayan 10. Kalkınma Planı’nda tasarrufların artırılmasına yönelik olarak Yurtiçi Tasarrufların Artırılması ve İsrafın Önlenmesi dönüşüm programı altında; Mali Piyasa Araçlarıyla Tasarrufların Özendirilmesi, İsrafın Azaltılması ve Mükerrer Tüketimin Önlenmesi, Kredi Düzenlemeleriyle Tasarrufların Özendirilmesi ve Üretken Yatırımlara Yönlendirilmesi, Tamamlayıcı Sigortacılığın Geliştirilmesi, Vergisel Araçlarla Tasarrufların Özendirilmesi ve Üretken Yatırımlara Yönlendirilmesi bileşenleri oluşturulmuştur.

2018 yılına kadar gerçekleşecek

Alınan tedbirler sonucunda, yurtiçi tasarruf oranlarının 2014-2018 dönemini kapsayan 10. Kalkınma Planı dönemi sonunda yüzde 19’a çıkarılması hedeflenmektedir.” (Meriç Tafolar / Milliyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)