BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Yangın merdiveni kilitliydi"----

"Yangın merdiveni kilitliydi"

Yangın merdiveni kilitliydi
30 Kasım 2016 - 00:15 www.finansgundem.com

11 öğrenci ve 1 görevlinin hayatını kaybettiği yangının çıktığı binada yangın merdiveninin olduğu ancak kilitli bulunduğu öne sürüldü. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü iddiayı doğruladı

Adana'nın Aladağ ilçesindeki ortaokul öğrencilerinin kaldığı yurtta çıkan ve 11 öğrenci ile bir görevlinin hayatını kaybettiği  yangınla ilgili vahim bir iddia ortaya atıldı. 

NTV'deki canlı bağlantı sırasında Anadolu Ajansı Adana muhabirine yöneltilen "Binada yangın merdiveni var mıydı" sorusuna gelen yanıt tüyler ürperticiydi. Muhabir, "Burada söylenenlere göre binada yangın merdiveni vardı ancak kilitliydi. Bu yüzden öğrenciler çatıya kaçmak zorunda kaldı" yanıtını verdi. 

Daha sonra canlı yayında konuşan Adana Valisi Mahmut Demirtaş da, yangın merdiveninin bulunduğunu söylemekle yetindi. 

DHA muhabiri de yöneltilen aynı soruyu "Vali Demirtaş'a da bunu sorduk ancak açık yanıt alamadık. İtfaiye yetkilileri ise merdivenin açık ve faal olduğunu söyledi. Ancak bu yanıt da teyide muhtaç" şeklinde yanıtladı. 

SÖZLÜ: YANGIN MERDİVENİNİN KİLİTLİ OLDUĞU ANLAŞILIYOR

Habertürk canlı yayınında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkan'ı Hüseyin Sözlü, 12 kişinin hayatını kaybettiği yurtta yangın merdivenlerinin kilitli olduğunu söyledi. Sözlü bazı öğrencilerin cenazelerine yangın merdivenlerinin yanında ulaşıldığını ifade etti.

Sözlü, "Yangın merdivenin kapısı içeriden kilitliymiş. Çocuklar çıkmayı başaramamış" ifadesini kullandı.

Sözlü, yangın merdivenlerinin anahtarlarının yangında hayatını kaybeden kadın görevlide olduğunu söyledi.

Aynı soruyu NTV canlı yayınında da cevaplayan Sözlü, bunun sorumluları hakkında gereğinin yapılağını söylerken, hayatını kaybeden çocukların cansız bedenlerinin yangın merdiveninin yanında bulunduğunu açıkladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)