BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanlıları kurtarmaya geliyor----

Yunanlıları kurtarmaya geliyor

Yunanlıları kurtarmaya geliyor
20 Ağustos 2013 - 14:49 www.finansgundem.com

ECB'nin İcra Kurulu Üyesi Joerg Asmussen'in yarın Yunanistan'a geliyor...

 Avrupa Merkez Bankası(ECB), İcra Kurulu üyelerinden Joerg Asmusssen'in, Yunanistan'a daha fazla yardım  verilebilmesi için uygulanan reformlardaki ilerlemeyi ele almak üzere yarın bu ülkede yetkililerle görüşeceğini açıkladı. Euro bölgesi ülkeleri, bu ülkelerin ulusal merkez bankalarıve Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) Temmuz'da 5.8 milyar euroluk mali yardım alan ve Ekim'de 1 milyar euro daha almasıbeklenen Yunanistan'ın belirli reformları uygulaması gerekiyor.
Troyka olarak bilinen uluslararası kreditörler hükümetinbütçe hedeflerinin tutturulması konusundaki çalışmalarıincelemek üzere sonbahar aylarında yeniden Yunanistan'ı ziyaretedecekler. Resesyondan çıkamayan Yunanistan'ın reformlar konusundakiperformansı çok parlak değil.  Yunanistan'ın daha sürdürülebilir bir finansal konuma gelebilmesi için ya yeni bir yardım paketineya da borçlarından bir miktarının silinmesine ihtiyaç duyduğuyolunda son dönemde görüşler seslendiriliyor.
Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble da bugün yaptığıbir açıklamada, Yunanistan için yeni bir borç silmeyapılmayacağını, ancak  yeni bir yardım programının gerekeceğini söyledi. Şimdiki yardım paketinin süresi 2014 sonunda bitiyor.Asmussen'in Merkez Bankası Başkanı George Provopoulos,Maliye Bakanı Yannis Stournaras ve ülkenin en büyük bankasıNational Bank'ın   yönetim kurulu başkanı George Zanias ile görüşeceği bildiriliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)