BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanlar rezil oldu----

Yunanlar rezil oldu

Yunanlar rezil oldu
08 Şubat 2013 - 07:40 www.finansgundem.com

Yunanistan Tarım Bakanlığı'nın bedava meyve dağıtması ve Yunanların bunları almak için yarışması fotoğraflandı

Yunanistan’da hükümeti protesto etmek amacıyla çiftçi ve üreticilerin 50 ton sebze ve meyveyi Tarım Bakanlığı önünde halka bedava dağıtması eyleminde yaşanan izdiham Atina’da büyük tartışma yarattı. Milliyet'in haberine göre, yüzlerce Yunanlı elleri havada çiftçilerin kamyondan atacağı ürünleri beklerken Reuters haber ajansı ve İngiliz Guardian gazetesi bu anı ‘dünyada günün fotoları’ olarak yayınladı. Yunan medyasında ise eleştiri okları eylemi yapan çiftçilere de çevrildi. TV ve radyolardaki tartışmalarda “dünya aleme rezil oluyoruz” şeklinde görüş birliği dikkati çekti.
Bedava yiyecek dağıtımının “daha organize ve düzenli” yapılması üzerinde durulurken “Ayıptır, bir brokoli, 3-5 portakal, bir marul öyle halka atılmaz, bu hakarettir” denildi.
Yorumlarda ayrıca toplanan kalabalıkta sadece muhtaç kesimin bulunmadığı, bedava ürün fırsatını değerlendirmek isteyenlerin varlığına da işaret edildi. TaNea gazetesi “tüm dünyada yayınlanan fotolar, binlerce vatandaş bir poşet sebze için ellerini havaya kaldırmış”, “bir poşet yiyecek için kıyamet koptu” ifadelerine yer verdi. Kathimerini ise “işsiz, çok çocuklular, düşük emekli maaşı alanların elleri bir poşet portakal için kalktı” dedi.
1.5 milyon işsiz var
İşsizlerin 1.5 milyonu aştığı, işsizlik oranının yüzde 30’a yaklaştığı, çalışanların gelirlerinin ise son 3 yılda yüzde 40 - 50 gerilediği Yunanistan’da kilise ve belediyelerin koordinasyon çalışmalarıyla tüm ülkede günde 250 bin kişiye bir porsiyon yemek dağıtılıyor.
Her öğlen özellikle Atina merkezinde oluşan bedava yemek kuyruklarında “hali vakti yerinde gözüken” ancak, işsiz kalmış veya ek vergi borçlarını ödeyemeyenler de dikkati çekiyor. Aynı doğrultuda Yunan Eğitim Bakanlığı’nın projesi çerçevesinde ilkokul öğrencilerine de sandviç-meyve şeklinde kahvaltı dağıtımı bu ay başlatıldı.
Son haftalarda Yunanistan’ın çeşitli illerinde sabah okula, kahvaltı alamadan giden ve sınıfta açlıktan baygınlık geçiren küçük talebeler ile ilgili dramatik haberler gündeme gelmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)