BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Yunanistansız Avrupa sakat olur"----

"Yunanistansız Avrupa sakat olur"

Yunanistansız Avrupa sakat olur
03 Şubat 2015 - 06:17 www.finansgundem.com

Yunan Başbakan ekonomik krizi AB mekanizmaları içinde çözmek istediklerini belirterek "Yunanistan ve Kıbrıs olmadan Avrupa'nın güneyi sakat olur" dedi

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ekonomik krizi Avrupa Birliği (AB) mekanizmaları içinde çözmek istediklerini belirtti ve “Yunanistan ve Kıbrıs olmadan Avrupa’nın güneydoğu ayağı sakat olur. Sadece ekonomik hesaplar yapanlar bu gerçeği anlayacaklar” dedi.

Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkmak gibi bir düşüncesi olmadığını söyleyen Çipras, Rusya’dan kredi alıp almayacakları ile ilgili bir soruya, “Yunanistan AB’deki ortaklarıyla, kredi aldıklarıyla, istişare ve müzakere içinde, başka düşüncesi yok” diye cevap verdi.

Troyka tasfiye edilmeli

“AB’de işbirliği ruhu geri gelmeli. Birlik içinde çalışarak sorunları çözmek öncelikli olmalı. AB halkları nefes almak istiyor” diye devam eden Çipras, Troyka’nın demokratik olmadığını ve tasfiye edilmesi gerektiğini savundu. Çipras, AB’nin Rusya’ya siyasi yaptırımları konusunda ise “Ekonomik savaş devam edemez. Diplomasi politikası hâkim olmalı. Yunanistan ve Kıbrıs, AB ile Rusya arasında köprü olabilir” dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)