BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan'dan Türkiye için AB Zirvesi yorumu----

Yunanistan'dan Türkiye için AB Zirvesi yorumu

Yunanistan'dan Türkiye için AB Zirvesi yorumu
26 Mart 2021 - 00:22 www.finansgundem.com

Yunanistan, AB Zirvesi’nde alınan kararları Türkiye’ye uyarı olarak görüyor

Yunanistan’ın, Avrupa Birliği (AB) Zirvesi’nde alınan kararları, Türkiye’nin uluslararası hukuk ihlallerini sürdürmesi durumunda yaptırım uygulanacağı yönünde bir uyarı olarak değerlendirdiği belirtildi.

Yunan hükümetinden bir yetkili, basın mensuplarına açıklamasında, “Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis’in Türkiye’ye karşı aradığı ikili yaklaşım, olumlu eylemler içeriyor, ama bir de kısıtlayıcı önlemler öngörüyor. Türkiye’nin üye ülkelere yönelik tek taraflı eylemleri ve hukuk normlarını ihlal eden davranışı tekrar etmesi durumunda yaptırım 27 AB ülkesinin ortak bildirisiyle onaylandı” ifadesini kullandı.

"AB, TÜRKİYE'YE TAM YETKİ VERMİYOR"

Bildiride, Türkiye’ye, yasa dışı göçe karşı mücadele ve AB-Türkiye Ortak Deklarasyon temelinde göçmenlerin Türkiye’ye iadesinde işbirliği yapma ve deklarasyonu istisnasız yerine getirme çağrısının yer aldığı aktarıldı.

Yunan yetkili, “AB, Türkiye’ye tam yetki vermiyor. Söz konusu olan kademeli, aşamalı, orantılı ve geri dönüşü olan bir süreç. Diğer bir deyişle, Türkiye hukuku ihlal eden davranışa geri dönerse her türlü olumlu uygulama iptal edilebilir. Her halükarda Türkiye tutarlılık ve süreklilik sergilemeli ve değerlendirme devam edecek, çünkü her türlü karar AB Konseyi tarafından incelenmesi için haziran ayında sunulacak” diye konuştu.

Liderler Zirvesi bildirisinde Türkiye ile iş birliği kararı

 

Yunanistan'dan 'Türkiye' kararı!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uyan26 Mart 2021 01:30

    Oyalamanin beyaz rengi ...avrupa huzur zaman turkiyeyi yanında değil emrinde ister....göçmenler turkiyeye iade edilecek ...türkiyeyi niye kimse istemiyor her ortamda yanliz..cunki bize para yok ...param varsa her konuda haklisin herkez senin yanında durur ...ama işte yandasa yedirmekten bütçede kocaman bir delik var ...falancı parti gelsin demiyoruz işlerini çalmadan çırpmadan adam kayirmadan yapsınlar....niye anlamıyorsun