BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan'da un ve yağ satışına kota ----

Yunanistan'da un ve yağ satışına kota

Yunanistan'da un ve yağ satışına kota
25 Mart 2022 - 16:20 www.finansgundem.com

Rusya Ukrayna savaşı yüzünden tedarik zincirindeki aksamalar, Yunanistan'daki marketlerin un ve yağ satışına kota getirmesine neden oldu.

Ukrayna'daki savaş dünyada gıda tedarik zincirini vurdu. Halkın panik alımı yapması Yunanistan'daki süpermarketleri etkisi altına aldı. CNN'de yer alan habere göre, ülkedeki marketlerde un ve ayçiçeği yağı talebinin artması marketlerde reyonların boşalmasına neden oldu. Bunun sonucunda un ve ayçiçeği yağı satışı sınırlandırıldı. Yunanistan'daki karar önlem amaçlı alındı. Satış sınırlaması hem internet üzerinde hem de mağazalarda uygulanacak. Kısıtlama nedeniyle halk sadece 3 adet un ve 3 şişe ayçiçek yağı alabilecek.

Konuya ilişkin Yunanistan Ticaret ve Tüketicileri Koruma Genel Sekreteri açıklama yaptı. Alınan kararda tüketicilerin stokçuluk yapmasının etkisi olduğunu söyledi. Bazı mallara yönelik talebin son haftalarda 3 kat arttığı belirtildi. Bir aydır ülkesi işgal altında olan Ukrayna ve savaşı başlatan Rusya dünya tahıl ihtiyacının üçte birini karşılıyor. Yunanistan'da buğday ithalatının yüzde 30'u Rusya ve Ukrayna'dan yapıyor.

Gıda krizi büyüyor: Avrupa'da raflar boş kaldı!

 

Türkiye, gıda arzına ilişkin yöntemlerini güncelledi

 

Rusya bazı gıda ürünlerinin ihracatını yasakladı

 

Ukrayna'da artan gıda fiyatları milyonları etkileyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)