BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYunanistan'a banka yatırımı----

Yunanistan'a banka yatırımı

Yunanistan'a banka yatırımı
07 Ekim 2013 - 09:18 www.finansgundem.com

En büyük altın yatırımcılarından biri olan Paulson & Co şirketi Yunanistan’da banka yatırımlarına başladı

En büyük altın yatırımrıcılarından biri olmasının yanı sıra 2008’de ABD’yi sarsan riskli konut kredilerine karşı duruşuyla servetine servet katan John Paulson’ın yeni gözdesi Yunanistan. Financial Times gazetesine konuşan Paulson, Yunanistan’ı “iş dünyası yanlısı” bir ülke olarak övdü. Paulson, “Yunanistan ekonomisi iyileşiyor. İyileşirken bankacılık sektöründen faydalanması lazım” dedi. Paulson, Paulson & Co adlı yatırım şirketiyle Pireaus ve Aplha bankalarından hisseler satın aldığını söyledi. Her iki banka da Yunanistan’daki son krizi en iyi şekilde atlatan finans kuruluşları oldu.
PAULSON ŞAŞIRTTI
Çok sık basına açıklama yapmamasıyla bilinen Paulson, “Her iki banka da güçlü sermaye tabanlarına sahipler ve iyi yönetiliyorlar” dedi. FT, Paulson&Co’nun Yunanistan’a yaptırımlarını artıran en büyük hedge fon olduğuna işaret etti. Haberde, Yunanistan’daki bankaların, ekonomideki kötü yönetimin etkisinde kaldığından ve ellerindeki yüklü devlet tahvillerinden dolayı kötü duruma düştüğü belirtildi.
ALTIN YATIRIMINI AZALTTI
31 Mart 2013'te portföyünde 21,8 milyon adet altın yatırım fonu bulunan Paulson, 30 Haziran 2013 itibariyle elindeki altın yatırım fonu miktarını 10,2 milyon adede indirmiş durumda. Paulson altında bu yıl görülen düşüş nedeniyle fonunda yüzde 65'e varan kayıplar yaşamıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)