BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan ve Danimarka arasında peynir krizi----

Yunanistan ve Danimarka arasında peynir krizi

Yunanistan ve Danimarka arasında peynir krizi
18 Haziran 2020 - 13:45 www.finansgundem.com

Yunanistan Tarım Bakanlığı dün, Feta peynirinin ilk ve orijinal kaynağı olduğu yönündeki iddiaları nedeniyle Danimarka'ya karşı yasal işlem başlatması için Avrupa Birliği’ne (AB) talimatta bulundu

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Tarım Bakanlığı’nın, belirli bir ürünün menşeine ilişkin yasaları ihlal ettiği için Avrupa Komisyonu’ndan Danimarka'ya karşı yasal önlemlerin etkinleştirilmesini istediği kaydedildi.

Bakanlığa göre, Feta peyniri 'sembolik' bir Yunan ürünüyken, Danimarka bu konuda Avrupa Birliği yasalarını ihlal ederek 'işbirliği yapmayı reddettiği belirtildi.

Yunanistan, Danimarkalı üreticilerin, 'Feta peyniri' üreterek Avrupa Birliği dışındaki ülkelere izinsiz olarak bu ürünü ihraç ettiğini belirtiyor.

Feta peyniri, Avrupa ülkelerinin menşeini korumaya çalıştıkları belirli bölgeler için bir dizi yiyecek ve içecek arasındadır.

2005 yılında Avrupa’nın en üst yargı organı Adalet Divanı’nda alınan kararla, koyun ve keçi sütünün karışımından üretilen peynirin Yunanistan’a ait olduğu belirtilmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)