BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYunanistan kaderine mi terkedilecek?----

Yunanistan kaderine mi terkedilecek?

Yunanistan kaderine mi terkedilecek?
11 Ekim 2013 - 09:18 www.finansgundem.com

AB Komisyonu'nun ekonomik işlerden sorumlu üyesi Olli Rehn, Yunanistan'ın borçlarında indirime gitmek istemediğini söyledi

AB Komisyonunun ekonomik işlerden sorumlu üyesi Olli Rehn, Yunanistan'da ülkenin özel sektöre olan borçlarında iki kez yapılan indirimlerin ardından yeni bir borç kesintisine gidilmesinin konu edilmemesi gerektiğini belirtti. 
Rehn, Yunanistan'ın ek mali yardıma ihtiyaç duyması halinde bunun borçların vadelerinin uzatılması ve faizlerin düşmesi yolu ile yapılabileceğini ancak Yunanistan'ın bu borçları ödemek zorunda olduğunu belirtti. 
Aynı toplantıda konuşan Avrupa Kurtarma Fonu Başkanı Klaus Regling, Yunanistan'ın üçüncü bir kurtarma paketine ihtiyaç duyacak gibi göründüğünü belirtti ve ülkenin önümüzdeki yılın ikinci yarısında piyasalara dönmesine yönelik umutların gerekleşmeyeceğini belirtrti. 
Öte yandan pek çok ekonomist, Yunanistan'ın borçlarında vade uzatımı ve indirime gidilse dahi ülkenin borç düşürme hedefine ulaşabilmesi için borçlarında bir indirime gidilmesine yönelik ihtiyacın süreceğini belirtiyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)