BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan ile ilişkilerimiz stratejik----

Yunanistan ile ilişkilerimiz stratejik

Yunanistan ile ilişkilerimiz stratejik
04 Mart 2013 - 12:36 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan arasındaki işbirliğini "stratejik" olarak tanımladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunan devlet televizyonu ERT'e verdiği demeçte, Türkiye ile Yunanistan arasındaki işbirliğini "stratejik" olarak tanımladı. Erdoğan, oldukça pozitif mesajlar verdi.
İstanbul'da bugün yapılacak Türkiye-Yunanistan 2. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı öncesi Başbakan Erdoğan, Yunan devlet televizyonu ERT'e bir demeç verdi. Yunanistan'a oldukça pozitif mesaj gönderen Erdoğan, Yunanistan ile işbirliğini "stratejik" olarak değerlendirdi. Bugün yapılacak 2. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısının ilişkilere yeni bir boyut vermesi arzusunu dile getiren Erdoğan, bugünkü temasların bir yatırım çağrısı olduğu yorumunda bulundu.
Görüşmelerde Yunanistan ile ikili ilişkilerin hangi seviyede bulunduğunu değerlendireceklerini belirten Erdoğan, bu bağlamda bundan nasıl faydalanacaklarına ilişkin konuşma fırsatı bulacaklarını vurguladı. 2012'de iki ülke arasındaki ticaret hacminin 5 milyar dolara ulaştığını belirten Erdoğan, bunun 3,5 milyar dolarının Yunanistan'ın Türkiye'ye yaptığı ihracat, 1,5 milyar doların ise Türkiye'nin Yunanistan'a yaptığı ihracat olduğunu kaydetti. Yunanistan ile bu süreci dayanışma ruhu içerisinde yürüttüklerini belirten
Erdoğan, iki ülkeyi ilgilendiren bütün konuların masaya yatırılacağını ifade etti. Başbakan Erdoğan, bu anlamda turizm, enerji, bilişim, siyasi ilişkilerin hangi yöne doğru gittiği, NATO'yu ilgilendiren konuların gündeme geleceğini söyledi. Zengin bir gündemleri olacağını kaydeden Erdoğan, sabah saat 11:00'den akşama kadar çalışacaklarını kaydetti.
İki ülke ilişkilerine stratejik bir boyut vermek istediklerini belirten Erdoğan, "Türkiye ve Yunanistan arasında bundan sonra dedikodu temelinde ve 'dedim-dedin' şeklinde bir politika olmamasını istediklerini" ifade etti.
Erdoğan, şöyle konuştu: "Ben geçmişten geleceğe Türk-Yunan ilişkilerinde çok önemli adımlar atıldığını düşünüyorum.Sayın Samaras ile Doha'da hızlı da olsa meseleleri görüşme fırsatı bulmuştuk. Şimdi inceleyeceğimiz konulara dair adımları atacağız. Bazı anlaşmalar imzalamıştık. Şimdi daha başka anlaşmalar da imzalayacağız. Sanıyorum her şey iyi gidecek."
20 ANLAŞMA İMZALANACAK
Öte yandan bugün gerçekleşecek Türkiye ve Yunanistan arasındaki görüşmelere ve ilişkilere dair 3 sayfalık bir dosya habere yer veren Ta Nea gazetesi, Münhasır Ekonomik Bölge'nin (MEB) gölgesi altında iki taraftan katılacak 30 bakanın 20'den fazla anlaşmaya imza atacağını yazdı. Samaras'ın ziyareti öncesi Erdoğan'ın iş yapma çağrısında bulunduğuna dikkat çeken gazete, diplomatik kaynakların Türk-Yunan ilişkilerinde temel konularda ilerleme beklemedikleri değerlendirmesinde bulunduklarını öne sürdü.
İlk sayfadan Erdoğan-Samaras'ın poker oynadığı bir karikatürüne yer veren Ta Nea, Erdoğan'ın Samaras'a "Gel iş yapalım" çağrısında bulunduğunu vurguladı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)