BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan için verilen bir karar yok----

Yunanistan için verilen bir karar yok

Yunanistan için verilen bir karar yok
21 Ağustos 2013 - 16:33 www.finansgundem.com

Yunanistan'a yardımla ilgili tartışmalara Merkel de katıldı. Almanya Başbakanı, Yunanistan için yeni bir borç indirimi beklemediğini açıkladı...

Almanya’nın seçim sürecine girmesiyle Yunanistan yeniden önemli politika maddesi halinde geldi. 22 Eylül’de yapılacak seçimler öncesinde Yunanistan’ın yeni bir yardıma ihtiyacı olup olmayacağı yönünde farklı görüşler gündeme taşınırken, süreç Merkel’in aleyhine kullanılmaya çalışılıyor.
Merkel Yunanistan ile ilgili halka yalan söylemekle suçlanırken; dün Almanya Maliye Bakanı Schaeuble konuya dair açıklama yapan yetkin ilk isim oldu. Yunanistan’ın yeni kurtarma paketine ihtiyaç duyacağını dile getiren Maliye Bakanı’ndan sonra bugünde konuşmalara Merkel katıldı.
Almanya Şansölyesi Merkel, bugün Alman SAT kanalına yaptığı açıklamada Yunanistan için yeni bir borç indirimi beklemediğini dile getirdi. Yunanistan'ın daha fazla yardıma ihtiyacı olup olmayacağını bilmediğini kaydeden Merkel, yeni bir yardım paketine ihtiyaç olacağına dair ortada bir karar olmadığını belirtti.
Yunanistan'ın yardım sürecinin ancak 2014 ortasında belirlenebileceğini açıklayan Merkel,  Almanya'nın Yunanistan'ın reform yolunda devam etmesini desteklediğini belirtti.
Merkel bir karar olmadığını belirtse de muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti, Schaeuble’nin dün yaptığı açıklamaları kullanmakta gecikmedi. Parti bütçe sözcüsü Carsten Schneider, Schaeuble’nin dilinin altında baklayı çıkardığını söyledi ve muhalefet lideri Peer Steinbrueck "Şimdi Merkel’in insanlara gerçeği söyleme vakti" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)