BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYumurtalık'a 1 milyar dolarlık yatırım----

Yumurtalık'a 1 milyar dolarlık yatırım

Yumurtalık'a 1 milyar dolarlık yatırım
28 Şubat 2018 - 05:15 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SONATRACH ile Rönesans ve Bayegan arasındaki anlaşmayla gerçekleşecek yatırımın dışa bağımlılığı ve cari açığı azaltacağını söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Cezayir İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, Cezayir'in milli enerji şirketi SONATRACH ile Rönesans ve Bayegan arasında Adana'da Yumurtalık Serbest Bölgesinde 1 milyar dolarlık petro-kimya yatırımı konusunda anlaşmaya varıldığını açıklamıştı. Hürriyet yazarı Vahap Munyar, Erdoğan'ın konuşmasının ayrıntılarını ve forumdaki diğer önemli açıklamaları köşesinde paylaştı. İşte o yazı: . 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir’in milli enerji şirketi Sonatrach’ın Rönesans ve Bayegan Grubu’yla birlikte Adana Yumurtalık’ta 1 milyar dolarlık petrokimya tesisi kurmak için anlaşma imzaladığını açıkladı. Cezayir’de temaslarda bulunan Erdoğan, “Tesis devreye girdiğinde üreteceği üründe dışa bağımlılığımızı yüzde 20 azaltacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) düzenlediği “İş Forumu”nda 600 Cezayirli, 200 Türk işadamına öncelikle şu mesajı verdi:

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)