BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYükseliş sürecek mi?----

Yükseliş sürecek mi?

Yükseliş sürecek mi?
05 Kasım 2013 - 22:41 www.finansgundem.com

Dolar'ın 2.03 seviyesini aşmasının ardından yükselişin devam edip etmeyeceği piyasada merakla bekleniyor...

 Dolar endeksinde kısmi güçlenme, içeride ise TCMB'nin sert yükselen enflasyonla nasıl mücadele edeceğine yönelik endişelerle Dolar/TL son 1 ayın zirvesi olan 2,03'ü test etti.

Merkez Bankası'nın iki günlük parasal sıkılaştırmaya gideceği açıklaması TL'de değer kaybının hızlanmasına yol açtı.  ABD ISM İmalat dışı verisinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle doların tüm gelişmekte olan para birimleri karşısında güçlendiği günde DolarTL kuru yüzde 0,84 primli 2,0385'de seyrediyor.

Avrupa ve ABD merkez bankalarının politikalarına ilişkin beklentiler ile ABD'den kritik verilerin beklendiği haftada Dolar/TL'de yükselişin sürüp sürmeyeceği merak ediliyor.

DOLAR/TL'DE 2,04 KIRILIRSA YENİ HEDEF 2,08

Işık FX Satış Müdürü Ece Pulaş Dolar/TL'de ilk hedefin 2,04 seviyesi olduğunu kaydederek 2,04'ün kırılması durumunda 2,08'lerin hedeflenmesinin çok uzak olmadığını söyledi.

ABD'den iyi gelen datayla doların değer kazandığını ve Euro/Dolar paritesinde satış baskısının arttığını söyledi. Euro/Dolar paritesinin 1,3450'ye kadar gerilediğini bildiren Pulaş, bu seviyenin kritik bir destek seviyesi olduğunu, teknik anlamdada yukarı yönlü trendin tam olarak kırıldığının söylenemeyeceğini ifade etti.

Pulaş sözlerini şöyle sürdürdü: ''Yukarı yönlü trendi dip noktası alacak olursak önümüzdeki günlerde açıklanacak datalara bağlı olarak fiyatın 1,37'leri hedeflediğini görebiliriz. Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası'ndan gelecek olan faiz kararı ve Draghi'nin konuşmaları var, ertesi gün ABD'den tarımdışı istihdam verileri FED Başkanı Bernanke konuşması öncesi öncü niteliğinde olacak.  Bernanke'nin konuşmasıyla doların değerinde kayıp söz konusu olursa yukarıda 1,37 direncini hedeflemesini bekleriz. Aşağıda ise 1,34 desteği önemli. kırılma durumunda 1,3450'nin altına çekilmeler söz konusu olabilir''

DOLARIN KADERİ ABD VERİLERİNİN ELİNDE

Tacirler Yatırım FX Analisti Ekin Akbaş enflasyon oranının beklenenden yüksek gelmesiyle birlikte TL'de yaşanan kısmi değer kaybı ve dolar endeksindeki yükselişle Dolar/TL'de değer kazancının arttığını belirtti.

Akbaş, enflasyonda bundan sonraki aylarda baz etkisinin ortadan kalkıyor olmasıyla enflasyonda majör bir düşüş yaşanmayacağı algısının enflasyon tahminlerinde kötümserliğe yol açtığını ifade etti.

Cuma günü açıklanacak tarımdışı istihdam verisinin oldukça önemli olduğunu kaydeden Akbaş, öte yandan Perşembe günü gelecek ABD büyüme verisinin izleneceğini dile getirdi.

ABD'nin büyümesinde düşüş beklendiğine dikkat çeken Akbaş, beklendiği doğrultuda düşüş yaşanması durumunda tarımdışı istihdam verisi öncesinde dolar endeksinde sert bir değer kaybı görülebileceğini ve Dolar/TL'nin 2 seviyesinin altına sarkabileceğini söyledi.

Tarımdışı istihdam verisinin de bir önceki aydan düşük 120.000 seviyesinde gelmesinin beklediğini bildiren Akbaş, büyüme ve tarımdışı istihdam verisinin düşük gelmesinin bu hafta Dolar/TL'de 2 seviyesinin altında kapamasına neden olabileceğini dile getirdi.

Merkez Bankası'nın sıkılaştırma adımlarının Dolar/TL üzerinde majör bir etki yaratmasını beklemediğini kaydeden Akbaş, bundan sonraki dönemlerde Merkez Bankası'nın çok büyük miktarlı döviz satışına devam edebileceğini düşünmediğini söyledi. Ufak miktarlarda satışın etkisinin olmayacağına dikkat çeken Akbaş, Merkez Bankası'nın büyük miktarlı satışların da devamını getiremeyeceği belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)