BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık"Yükselen faiz bankalar için risk"----

"Yükselen faiz bankalar için risk"

Yükselen faiz bankalar için risk
25 Şubat 2016 - 23:00 www.finansgundem.com

Atlanta Fed Başkanı Lockhart, ABD'de yükselen faizin banka karlarını olumsuz etkileyebileceğini söyledi

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, yükselen ABD faizinin bankaların karlarını zayıflatırken, bu bankaların ticari gayrımenkul varlıklarının da risk altında olduğunu söyledi.

Lockhart, Perşembe günü bankacılık ile ilgili bir konferansta yaptığı konuşmada, "10 yılı aşkın süredir ilk defa, bankacılar, yükselen faiz ortamında faaliyet potansiyeli ile karşı karşıyalar," dedi ve "Yükselen faiz, net faiz marjlarını ve riskleri yönetmelerinde zorluk yaratacak" şeklinde görüş bildirdi.

Fed'in para politikası karar organı Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), piyasa kargaşası ve küresel anlamda yavaşlayan ekonomi ile ABD'de enflasyonun yükselmekte olduğuna ilişkin işaretler arasında denge kurmaya çalışıyor. FOMC üyelerinin Aralık toplantısında sunduğu tahminlerin medyanına göre, 2016 yılında çeyrek puanlık dört Faiz artrımı bekleniyordu.

Politika yapıcılar, 15-16 Mart'ta Washington'da yapacakları bir sonraki toplantıda yeni tahminlerini sunacaklar. Fed yetkilileri, Aralık ayında yaklaşık 10 yıl sonra ilk faiz artırımına gitmelerinin ardından, Ocak ayındaki toplantıda gösterge fed fonları faizini değiştirmeyerek yüzde 0.25-yüzde 0.50 aralığında tutma kararı aldı.

Lockhart, "FOMC, tekrar faiz artırımına gitme kararı verirken, 'verilere bağımlı' olacak ve ekonomik ve finansal koşullar, gösterdikleri gelişmelerle birlikte, değerlendirilecek" dedi ve "Düşük enerji fiyatları ve Çin'e ilişkin endişeler, ABD görünümüne ilişkin karmaşıklığa katkıda bulundu" şeklinde görüş bildirdi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALAĞABEYLİ25 Şubat 2016 23:38

    anlaşılan oki Atlanta Fed Başkanı Lockhart, borsalara gelen alım baskısı sonuçu ters köşe oldu.yaa işte başkanlık ve eyalet siztemi kolay değil.heleki üretmiyor parasal politikalara odaklanmışsan.çahiller