BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYSK'nın yurt dışı sandıklarına ilişkin genelgesi Resmi Gazete'de----

YSK'nın yurt dışı sandıklarına ilişkin genelgesi Resmi Gazete'de

YSK'nın yurt dışı sandıklarına ilişkin genelgesi Resmi Gazete'de
20 Mart 2023 - 07:19 www.finansgundem.com

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili yeni bir genelge yayımladı. Genelgede, yurt dışında kullanılacak oyların teslimi ve Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi'nin usul ve esasları açıklandı.

Yüksek Seçim Kurulu'nca, 14 Mayıs seçimlerinde "Yurt dışında kullanılacak seçim malzemelerinin mahalline gönderilmesi, kullanılan oy pusulalarının yurt dışı ilçe seçim kuruluna ulaştırılması, kargo işlemleri ve süreci ile sınır ülkelerden diplomatik kurye aracılığıyla getirilecek malzemelerin tesliminin usul ve esaslarına dair" genelge yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan genelgede, oy pusulalarının yurt dışına gönderilmesi ile yurt dışından gelen torbaların teslim alınması ile mühürlerin açılma işlemlerinin, "Arnavutköy 4'üncü Geçici Gümrük Kapısı Seçim Kurulu" tarafından yapılacağı belirtildi.

YSK tarafından yayımlanan diğer bir genelgede, seçim sonuçlarının siyasi partiler tarafından izlenebilmesi ve saklanabilmesi için oluşturulan "Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi"nin usul ve esasları da duyuruldu.

Genelgede, siyasi partilerin ve cumhurbaşkanı adaylarının bu sistemden faydalanabilmeleri için sistem altyapılarını oluşturmaları ve talepte bulunmaları gerektiği belirtildi. 

YSK, yurt dışında bazı şehirlerde sandık kurulmasına karar verdi

 

YSK oy kullanılacak gümrük kapılarını açıkladı

 

YSK'nın gümrük kapıları kararı Resmi Gazete'de

 

YSK'dan cumhurbaşkanı adaylarının alacağı yardımlara ilişkin genelge

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)