BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYovanovitch: Trump üstü kapalı tehdit etti----

Yovanovitch: Trump üstü kapalı tehdit etti

Yovanovitch: Trump üstü kapalı tehdit etti
05 Kasım 2019 - 10:23 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın azledilmesi için başlatılan yasal süreçte ifade veren ABD'nin eski Ukrayna Büyükelçisi Marie Yovanovitch, ABD Başkanı tarafından üstü kapalı bir şekilde tehdit edildiğini hissettiğini söyledi.

Marie Yovanovitch ABD Kongresi’ne verdiği ifadede, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Ukrayna Cumhurbaşkanı ile yaptığı telefon görüşmesinden “çok endişe duyduğunu” kaydetti. BBC Türkçe’nin haberinde Trump’ın Ukraynalı meslektaşı ile görüşmesinde, “(Yovanovitch’in) başına bir şeyler gelecek” ifadelerini kullandığı hatırlatıldı.

Demokratlar, kapalı kapılar aradından verilen ifadelerin ilk dökümünü Pazartesi günü yayımladı.

Cumhuriyetçi Trump, 2020’de gerçekleşecek başkanlık seçiminde karşısına çıkma ihtimali bulunan Demokrat ve Eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Ukrayna merkezli bir gaz şirketinin yönetim kurulunda yer alan oğluna yönelik yolsuzluk iddialarının araştırılması için, Ukrayna’ya baskı yapmakla suçlanıyor.

Beyaz Saray’ın yayımladığı, 25 Temmuz’da Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky ile Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin deşifresine göre, ABD Başkanı Yovanovitch’ı “kötü haber” olarak nitelendirdi.

Söz konusu telefon görüşmesi, ABD Başkanı’nın görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle azledilmesi sonucunu doğurabilecek soruşturmayı tetiklemişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)