BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYoga gerçeği ortaya çıktı!----

Yoga gerçeği ortaya çıktı!

Yoga gerçeği ortaya çıktı!
16 Eylül 2018 - 22:45 www.finansgundem.com

UYF Başkanı Manaf, katıldığı bir TV programında Yoga gerçeğini ve Olimpiyat Komitesi'yle olan temasları anlattı...

Hafta başında bir TV programına konuk olan Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) Başkanı Akif Manaf, Yoganın olimpiyatlara katılması konusunda 2016’dan bu yana girişimlerinin olduğunu, temmuz ayında İsviçre Lozan’da Uluslararası Olimpik Komite ile gelişen görüşmelerde  “Yoga bir spordur, olimpiyatlara girebilir” konusunda görüş birliğine vardıklarını anlattı.

“Uluslararası Olimpik Komite bir spor dalında bir temsilciyi kabul ediyor ve bu spor dalında bütün çalışmaları onlarla yürütüyor. Bizim kurduğumuz Türkiye temelli  Uluslararası Yoga Federasyonu’nu da (UYF) dünyada Yoga sporunun tek temsilcisi olarak kabul ettiler. Bu çok önemli" diyen Manaf, "Ayrıca Olimpik Komite’yi, 'Yoga bir spordur, olimpiyatlara girebilir’ diye ikna ettik” şeklinde konuştu.

Manaf, Uluslararası Yoga Federasyonu’nun faaliyetlerini ise “Yoga sporunun dünyada tanınması ve uygulanması ile ilgileniyor, Orijinal Yoga Sistemi (OYS) eğitimleri veriyor, okullar, dernekler, federasyonlar açıyor; amacımız böylece Yogayı olimpiyatlara taşımak, herkesi de Yoga yapmaya teşvik etmek, faydalandırmak” sözleriyle anlattı.

Yoganın bir Uzakdoğu kültürü olmadığını, bir zamanlar dünyanın her tarafında uygulandığı açıklamaları üzerinde duran UYF Başkanı, “Yoga hareketlerini, duruşlarını bütün sporlarda görebilirsiniz, hatta Yoga tüm sporların anası ve atasıdır şeklinde açıklamalarımız var. Bu nedenle amacımız spor olarak Yogayı tam şekillendirmek ve olimpiyatlara taşımak çünkü, sporun zirvesinde Uluslararası Olimpik Komite var. Çabalarımızla Yoga ülkemizde de Spor Bakanlığı’nın nezdine girdi. Bu nedenlerle Yogayı spor formatına soktuk ve yarışmalar başlattık.” dedi. Programa Dünya Yoga Şampiyonu Merve Tanrıverdi  de konuk oldu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)