BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYKS sınav tarihleri belli oldu----

YKS sınav tarihleri belli oldu

YKS sınav tarihleri belli oldu
02 Haziran 2019 - 10:36 www.finansgundem.com

Binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren YKS sınav tarihleri ÖSYM tarafından adaylara duyuruldu.

Binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren YKS sınav tarihleri ÖSYM tarafından adaylara duyuruldu. Bir yılı aşkın süredir hayalini kurdukları üniversitede eğitim almak isteyen adayları yakından ilgilendiren YKS sınavı için giriş belgelerinin yayımlanmasının ardından gözler sınavın gerçekleştirileceği tarihe çevrildi. Peki YKS sınavları hangi tarihlerde kaç farklı oturumda gerçekleştirilecek?

Hayalini kurdukları üniversitede eğitim almak isteyen binlerce adayı yakından ilgilendiren YKS sınavı üç farklşı oturumda gerçekleştirilecek. YKS sınavı için geçtiğimiz günlerde sınav giriş belgeleri ÖSYM tarafından adayların erişimine sunuldu. Binlerce öğrenci ve veliyi yakından ilgilendiren YKS sınavının ilk oturumu 15 Haziran'da gerçekleştirilecek. YKS tarafından gerçekleştirilecek olan ikinci ve üçüncü oturum ise 16 Haziran'da!

YKS SINAV GİRİŞ BELGELERİ YAYIMLANDI

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 15 Haziran'da  uygulanacak YKS 1. oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 16 Haziran'da uygulanacak  YKS 2. oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve YKS 3. oturum Yabancı Dil Testi  (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri  tamamlandı.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş  belgesini, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları  ve aday şifreleriyle edinebilecek.

YKS ÜNİVERSİTE SINAVLARI NE ZAMAN?

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) : 15 Haziran 2019 (Cumartesi), 10.15, 135 dakika
YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) : 16 Haziran 2019 (Pazar), 10.15, 180 dakika
YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) : 16 Haziran 2019 (Pazar), 15.45, 120 dakika

ÖSYM'DEN SAAT UYARISI

YKS'nin 1. oturumu TYT ve 2. oturumu AYT için adaylar saat 10.00'dan  sonra, 3. oturum YDT için saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)