BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYılın İş Kadını ödülü Hanzade Doğan Boyner'e ----

Yılın İş Kadını ödülü Hanzade Doğan Boyner'e

Yılın İş Kadını ödülü Hanzade Doğan Boyner'e
03 Mayıs 2014 - 06:41 www.finansgundem.com

Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen Girişimcilik Yarışması'nın Yılın İş Kadını ödülünü Hanzade Doğan Boyner aldı

Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen Girişimcilik Yarışması ‘Enter Prize’ın ödül töreni dün gerçekleşti. Törenin açılış konuşmasını yapan Doğan Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, girişimciliğin ülke kalkınmasındaki önemini vurgulayarak, Türkiye’nin genç nüfusunu avantaja dönüştürerek çok sayıda girişimciyi ekonomiye kazandırması gerektiğinin altını çizdi. Girişimciliğin bazı kalıplar arasına sıkıştırılarak, çoğu zaman sadece finansal getirilerle ölçülmesinin doğru olmadığını söyleyen Hanzade Doğan Boyner, “Benim için başarılı girişimci, şirketini büyük paralara satarak zengin olmuş kişi değil. Büyük hayali olan, o hayalin peşinden gitme cesareti olan, yenilgilerden yılmayan herkes aslında girişimcidir. Başarılı bir profesyonel ya da şampiyon bir atlet olmak için de girişimcilik ruhu şart” dedi.
Hayata büyük bir girişimcinin kızı olarak gelmesinin kendisi için büyük bir şans olduğunu kaydeden Hanzade Doğan Boyner, “Benim hikâyemde en önem unsur hayal edebilme gücüydü. Çok küçük şirketlerde bile büyük hayaller kurabildim. Hiçbir zaman hayallerimi sınırlamadım. Cesaret, koyduğunuz hedeflerde ve hayallerde başlıyor. Kısa ve uzun vadeli planlarınız olmalı ve ayaklarınız yere basmalı. Ama zihninizde cesur olmanız çok önemli” dedi. 
 
Kişilere verilen büyük imkânların aynı zamanda büyük yükler haline gelebileceğine de değinen Hanzade Doğan Boyner, şöyle devam etti: “Büyük gemilerin başına geçme imkânınızın olması bazen sizin kendi hikâyenizi yazmanızı engelleyebiliyor. Bir taraftan büyük gemilerin dümeninde otururken, diğer taraftan ufak tohumlar atarak kendi hikâyenizi yazmanın dengesini kurmak, önemli. 20 yıllık tecrübeme baktığımda büyük gemilerin başında otururken de yeni tohumlar ekmenin heyecanını hiç kaybetmediğimi düşünüyorum. Bugün Doğan Online olarak birçok şirkette milyar dolarlık cirolardan bahsediyoruz. 1000’e yakın çalışana ulaşan, kendi sektörlerinde birçok yenilik getiren şirketler haline geldik. Bir taraftan bana emanet edilenin üzerine katarak ileriye götürürken, bir taraftan da yeni başlangıçları büyütmeyi hedefledim.”
 
Ders almanın önemi Başarısızlıktan
 
İŞ hayatında kimi zaman başarısızlıklarının da olduğunu kaydeden Hanzade Doğan Boyner, şöyle konuştu: “Zaman zaman başarısızlıklarım da oldu. Doğan Online’da yaptığımız yatırımlardan bazıları tutmadı. Kimisinin iş modeli yanlıştı. Kimisinin uygulaması yanlıştı. Ama başarısızlık olunca küsmemek o başarısızlıktan doğru dersi alabilmek bence başarının en temel unsurlarından biri. Başarılı insanların en önemli özelliği kendilerini geliştirebilmeleri. Hep başarısızlığı dış etkenlere bağlarsak olduğumuz yerde sayarız. Bu kısırdöngüden çıkabilmek için kişinin başarısızlıklarıyla barışık olması ve ders çıkarması gerekiyor. Başarısızlık olmadan başarıya ulaşmak zor.”
 
Birinciye 35 bin TL ÖDÜL
 
Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Yarışması Enter Prize bu yıl ilk defa düzenlenmesine rağmen, yoğun ilgi gördü. 461 başvuru, Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü Yönetim Kurulu ve Girişimcilik Alt Kurulu, Boğaziçi Üniversitesi ve Türkiye’nin diğer seçkin okullarının (İTÜ, Koç, ODTÜ, Özyeğin, Sabancı) konuyla ilgili değerli öğretim üyeleri, melek yatırım ajansları ve sponsor şirketlerin temsilcilerinin olduğu bir komisyon tarafından değerlendirildi. Ön elemeyi geçen 50 proje arasından 10 proje finale kaldı. Bu 10 finaliste 500 TL maddi destek sağlanırken, yarışmada dereceye girenlere verilen ödülün yüksekliği ile dikkat çekti. Yarışmada birinci olan projeye 35 bin TL, ikinciye 20 bin TL ve üçüncüye de 12 bin 500 TL ödül verildi. Tüm derece alan şirketlere 6 aylık mentor desteği, stratejik partnelerlere özel olarak iş fikrini sunma ve ofis gibi destekler de verilecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)