BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYıldız madende kalan işçilerin sayısını açıkladı----

Yıldız madende kalan işçilerin sayısını açıkladı

Yıldız madende kalan işçilerin sayısını açıkladı
16 Mayıs 2014 - 21:12 www.finansgundem.com

Taner Yıldız: "Kazada 485 işçi kurtuldu, 284 işçimiz hayatını kaybetti...Geriye belki 17 belki 18 kişi kaldı"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Tehlikeli ve risk teşkil etmeyen bölümlere, arama ve kurtarma faaliyetlerinin bulunmadığı yerlere savcılık ve bilirkişi girmiştir. 3 iş müfettişi, 4 bilirkişi, 2 de savcı bulunmaktadır" dedi.

Soma'daki maden ocağına gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile basın mensuplarına açıklamada bulunan Taner Yıldız, madendeki yangının önemli ölçüde söndürüldüğünü ve karbonmonoksit oranının belli bir orana düştüğünü belirtti. 

Kurtarma ekibinin daha rahat çalışmaya başladığını dile getiren Taner Yıldız, madende kalan işçilere ulaşmak için çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü ifade ederek "Madendeki işçi kardeşlerimize bugün ulaşacağımız kanaatindeyim" dedi.

Madende kalan işçi sayısıyla ilgili rakamların maniple edildiğine dikkati çeken Yıldız şunları söyledi:

"İçeride daha 100'lerce işçi kardeşlerimizin olduğunu söyleyenler var. Bunu kesin bir dille söyleyerek rakamları veriyorum. 787 işçiyle başlayan bu kazada 485 işçi kurtuldu, 284 işçimiz hayatını kaybetti. Bunları çıkardığımızda 18 işçimiz kalıyor. Geriye belki 17 belki 18 kişi kaldı. Hayatlarını kaybeden 284 işçimizden 282'si ailelerine teslim edildi.. 17-18 civarında işçi kardeşimizi kurtarmakla meşgulüz. İçeride yüzlerce işçi bulunduğu iddialarını katiyen yalanlıyorum." 

Bakan Yıldız, hastanede ağır olmamakla beraber 3 işçinin kontrol amaçlı bulunduğunu bildirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)