BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYıldırım'dan Macron'a Afrin yanıtı----

Yıldırım'dan Macron'a Afrin yanıtı

Yıldırım'dan Macron'a Afrin yanıtı
31 Ocak 2018 - 13:28 www.finansgundem.com

Başbakan Yıldırım Zeytin Dalı Harekatı için "İşgale dönerse karşı çıkarız" diyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a yanıt verdi. Yıldırım, "Fransa'nın düşüncesi sakat, işgal yok" dedi

Başbakan Binali Yıldırım, Lübnan Başbakanı Saad Hariri'yi resmi törenle karşıladı. Çankaya Köşkü'ndeki tören, iki ülke milli marşlarının çalınmasıyla başladı. Hariri, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Taburu'nu "merhaba asker" diyerek selamladı. 

İki ülke heyetlerinin takdiminin ardından Yıldırım ve Hariri, Çankaya Köşkü'nün merdivenlerinde tokalaşarak basına poz verdi. Törende, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile diğer ilgililer de hazır bulundu.

Basına kapalı görüşme 1 saat sürdü. Görüşme sonrası Başbakan Yıldırım ve Hariri ortak basın toplantısın düzenledi.
 
Toplantıda Zeytin Dalı Harekatı için "İşgale dönerse karşı çıkarız" diyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a yanıt verdi.Yıldırım, Fransa'nın düşüncesi sakat, işgal yok" dedi.

Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

- Zeytin Dalı Harekatı hakkında sayın başbakanı bilgilendirdim. Operasyonun amacı terör örgütlerini yok etmek. Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyuyoruz. Hedef Suriye'nin toprak bütünlüğü. Hedefimiz ülkemize yönelik roketli saldırıları bertaraf etmek. Aynı zamanda Afrin bölgesine yerleşmiş olan PKK, PYD, DEAŞ gibi terör örgütlerini temizlemek. ÖSO askerleriyle birlikte TSK bu operasyonu gerçekleştiriyor. 

- Terör örgütü orada burada sivillere zarar veriliyor diye kara propaganda yapılıyor. Asıl zarar görevn sivil vatandaşlarımız. Daha bugün Hatay'da gerçekleşen roketli saldırıda 17 yaşındaki Fatma Avlar isimli vatandaşımız zarar görmüştür. Göründüğü gibi zarar gören siviller bölgedekiler değil Türkiye'deki vatandaşlarımızdır. Bu operasyonun ne kadar haklı temellere dayandığı bir kez daha ortaya çıkmıştır.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)