BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYıldırım: Yerel seçimlerde MHP ile ortak çalışma yok----

Yıldırım: Yerel seçimlerde MHP ile ortak çalışma yok

Yıldırım: Yerel seçimlerde MHP ile ortak çalışma yok
29 Mart 2018 - 09:16 www.finansgundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, Bosna Hersek'e gitmeden önce Havalimanında basın mensuplarına açıklamada bulundu

PYD/YPG'nin öncülüğünde tek taraflı ilan edilen Kuzey Suriye Federasyonu ile Rakka, Deyr ez Zor ve Halep'ten Araplar, Türkmenler ve Süryaniler dahil 700 temsilcinin katıldığı bir toplantıyla Suriye Gelecek Partisi'nin temellerini attı. Konu hakkında ilk değerlendirme Başbakan Yıldırım'dan geldi.

"Bunların sürekli yer ve isim değiştirdiklerini hep söyledik. Suriye'de başka isimle, Irak'ta başka isimle karşımıza çıkıyorlar. Ama postu kaldırınca bunların kim olduğunu meydana çıkıyor. Biz bunları iyi tanırız, hangi kılıkla gelirse gelsinler… Bazı dostlarımızı kandırabilirler geçici bir süre ama Türkiye'yi kandıramazlar." dedi.

Bosna Hersek ile ilgili açıklama

Bosna Hersek'teki iş adamlarıyla bir araya gelecek Yıldırım, Saraybosna Üniversitesi öğrencileriyle de bir araya geleceğini, bölgeye, Balkanlar'a ilişkin değerlendirmelerde bulunacaklarını bildirdi.

Başbakan Yıldırım: "90'lı yılların başında yaşanan büyük acıların izleri hala hepimizin hafızasındadır. Dolayısıyla Balkanlarda benzer bir sıkıntının, krizin, kaosun yaşanmaması için bölgedeki bütün ülkelere ortak sorumlulukla hareket etme görevi düşüyor. Türkiye olarak biz Balkanların huzuru, istikrarı için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz."

Saraybosna Üniversitesi'nin Tükiye'den öğrencilerin de ağırlıklı olarak gittikleri okul olduğuna değinen Yıldırım, "Bosna Hersek Devlet Başkanları Konsey Üyeleri ile bir araya gelme fırsatımız olacak." açıklamasında bulundu. "Balkanların istikrarı ve huzuru için elimizden geleni gayreti gösteriyoruz. Balkanlarda yaşayan bütün ülkelerin refahı için, Balkanlar ve Türkiye ilişkilerinin gelişlmesi için önemli bir vesile olmuş olacak."

Yıldırım, "Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi de refakat edecektir" açıklamasında bulundu. 

'Proje terör örgütleri'nin ne anlama geldiğini açıkladı

-  İfade kendisini anlatıyor. Örgütler kendi ifadesiyle ortaya çıkan örgütler değil, hazırlayan birileri olduğunu ifade ediyor. Örgütler, birilerinin amaçlarına hizmet etmek üzere kurulmuştur. Hem Suriye'de hem yurt içinde terörle mücadelede görüyoruz. Ne Kürtlerin ne Türklerin ne de başka vatandaş grubunun dertleriyle ilgili olmadıklarını açıkça görüyoruz. Parayı kim verirse hizmet ettikleri görünüyor.

- Bunların sürekli yer ve isim değiştirdiklerini söyledik. Suriye'de başka, Irak'ta başka isimle karşılaşıyoruz. Üzerlerindeki postu kaldırdığınızda kim olduklarını biliyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti ve aziz milletimizi kandıramazlar. Bunlardan ciddi şekilde zarar gördük.

"Yerel seçimler için MHP ile ortak çalışma yok"

Yakın zamanda Meclis'ten geçen MHP ile AK Parti'nin müşterek verdiği teklifte milletvekili seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partilerin ittifak yapabilmelerine imkan sağlayan kanun çıktı. Belediye seçimleri ile ilgili şu an için MHP ile ortak bir çalışmamız yok.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)