BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYıldırım: Birleşmiş Milletler reformu kaçınılmazdır----

Yıldırım: Birleşmiş Milletler reformu kaçınılmazdır

Yıldırım: Birleşmiş Milletler reformu kaçınılmazdır
15 Mart 2018 - 10:31 www.finansgundem.com

Başbakan Yıldırım, 6. Küresel Bakü Forumu'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Binali Yıldırım, 6. Küresel Bakü Forumu'nda bir konuşma yaptı.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

Az önce sayın Cumhurbaşkanı Aliyev'in ifade ettiği gibi, Kafkaslar bölgesinde Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye olarak küresel refahı ve bölgesel işbirliğini yakından ilgilendiren projeleri el birliğiyle yaptık.

Trans Anadolu Doğalgaz Hattı bu yıl içerisinde tamamlanmış olacak böylece Azerbaycan gazı Anadolu üzerinden Balkanlar ve Avrupa'ya taşınmış olacak. Bu enerji güvenliği ve ülkelerin birbirinin ihtiyaçlarını tamamlaması açısından önemli bir projedir.

Son 7 yıldır Suriye'de yaşanan iç savaş ve yönetim boşluğundan kaynaklanan mülteci akınıyla birlikte 3.5 milyon mülteciyi misafir eden ülke Türkiye'dir. Bu yapılmasaydı bölgede huzursuzluk daha da artacaktı ve terör eylemlerinin önüne geçmek belki de mümkün olmayacaktı.

Rekabeti değil, sorun çözmeyi esas alan bir BM reformunun kaçınılmaz olduğu artık ortadadır. Bir yanda insanlar ölüyor, çoluk çocuk demeden, ama diğer yandan BM Güvenlik Konseyi sırf rekabet uğruna bu duruma dur diyemiyor.

Yukarı Karabağ sorunu Azerbaycan'ın kanayan sorunudur. Toprakları haksız yere işgal edilmiş, 1 milyondan fazla insan mülteci konumuna düşmüştür. BM, AGİT ve biz bu haksızlığın düzelmesi gerektiğini ifade ettiği halde gerekli adımlar atılmamamıştır. Eminim ki eninde sonunda hak yerini bulacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baglar15 Mart 2018 11:59

    Sn Başbakan Türkiye şartlarında sizin ne düşündüğünüz önemli değil. Sn Erdoğan ne düşünüyor o önemli . Sizde biliyorsunuzki sizler etkisiz elemansınız