BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYHT Irak'a gidecek----

YHT Irak'a gidecek

YHT Irak'a gidecek
08 Şubat 2015 - 10:31 www.finansgundem.com

Nusaybin'i demiryoluyla Habur'a bağlayacak hızlı tren projesi için 1.770 milyar lira yatırım yapılacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCCD) Genel Müdürlüğü'nün Nusaybin'i demiryoluyla Habur'a bağlayacak ulaştırma projesi için 1 milyar 770 milyon lira yatırım yapılması öngörülüyor. Nusaybin-Cizre-Silopi-Habur Demiryolu Projesi için hazırlanan ÇED raporuna göre, demiryolu, Nusaybin İstasyon çıkışından başlayacak ve Cizre ve Silopi'ye yapılacak istasyonlardan geçerek Habur üzerinden Irak'a ulaşacak. Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı çerçevesinde, ekonomik büyüme, sosyal gelişme ve istihdam artışı sağlayarak bölgede yaşayan vatandaşların refah, huzur ve mutluluğunun artırılması amaçlanan proje kapsamında, yaklaşık 133.3 kilometre uzunluğunda demiryolu hattı inşa edilecek. 

81 DAKİKA SÜRECEK 

Projenin tamamlanmasıyla Mardin ve Şırnak arasında tam bir bağlantı sağlanacak. İstasyonlardaki ortalama duraklama süresi olarak 15'er dakika eklendiğinde, bir tren seferinin yaklaşık 81 dakikada tamamlaması öngörülüyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)