BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYeşil İklim Fonu'ndan 1 milyar dolarlık çevreci program----

Yeşil İklim Fonu'ndan 1 milyar dolarlık çevreci program

Yeşil İklim Fonu'ndan 1 milyar dolarlık çevreci program
02 Haziran 2021 - 17:47 www.finansgundem.com

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Yeşil İklim Fonu (GCF), iklim değişikliği ile mücadele kapsamında toplam hacmi 1 milyar dolar olan yeni bir finansman programı oluşturdu.

EBRD'den yapılan açıklamada, yeşil finansmanın desteklenmesi ve iklim değişikliği ile mücadele amacıyla ERBD ve GCF tarafından Kurumsal Sektöre Yönelik Yüksek Etki Programı'nın oluşturulduğu bildirildi.

Açıklamada, EBRD Başkanı Odile Renaud-Basso ve GCF Direktörü Yannik Glamarec'in imza attığı programın Ürdün, Kazakistan, Fas, Tunus, Sırbistan, Ermenistan ve Özbekistan'da enerjiye dayalı endüstrilerde, tarım ve madencilik gibi alanlarda dönüşümü desteklemesinin planlandığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EBRD Başkanı Odile Renaud-Basso, "Şirketler, düşük karbonlu projelerin belirlenmesi, öncelikli hale getirilmesi ve uygulanmasıyla ilgili bir dizi zorlukla karşı karşıya. EBRD ve GCF'nin desteği çok önemli olacak." ifadelerini kullandı.

GCF Direktörü Yannik Glamarec ise "1 milyar dolar değerindeki bu girişim, GCF'nin EBRD ile ortaklığının gelişmekte olan ülkelerde iklim eyleminde yenilikçiliği ve yatırımı nasıl teşvik ettiğini gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Enerji yatırımları bu yıl 1,9 trilyon doları bulacak

Türkiye'nin enerji ithalatı faturası nisanda arttı

Türkiye, yenilenebilir enerjide zirveye oynuyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)