BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYerel ticaret aşı pasaportu ile canlandırılacak----

Yerel ticaret aşı pasaportu ile canlandırılacak

Yerel ticaret aşı pasaportu ile canlandırılacak
10 Eylül 2021 - 09:42 www.finansgundem.com

Japonya, koronavirüsün olumsuz etkilediği yerel ekonomik faaliyetleri canlandırmak için aşı pasaportunu devreye alıyor.

Japonya, koronavirüsün olumsuz etkilediği yerel ekonomik faaliyetleri canlandırmak için aşı pasaportlarının ticari amaçla kullanımı yaygınlaştıracak.

Kyodo ajansının kabine kaynaklarına dayandırdığı haberine göre hükümet, salgından olumsuz etkilenen ülke içi sosyoekonomik aktivitelerin canlandırılması için yeni bir dijital uygulama planlıyor.
Buna göre halihazırda "aşı pasaportu" ismiyle verilen resmi sertifikalar, KOVID-19 nedeniyle zarar gören yerel düzeydeki sosyal ve ekonomik faaliyetlerin canlandırılması için ticari amaçlı kullanıma girecek.

Kullanıcılar, mağaza ve iş yerlerine bu pasaportlarla girecek, bazı indirimlerden faydalanacak ve ekstra hizmetlere erişebilecek. İşletme sahipleri, sertifika sahiplerine, ne tür hizmet vereceklerini kendileri belirleyecek.

Kyodo ajansı henüz taslak aşamadaki planla, sertifika göstermeyenlerin mağaza ve iş yerlerine kabul edilmeleri için aşılanma mecburiyetini öne süren "ayrımcı davranışlar" ile bu kişilere "fahiş fiyat uygulanmasını" kapsayan durumların oluşmasının önüne geçileceğini bildirdi.

Japonya'da "aşı pasaportu" ismiyle bilinen sertifikaları yalnızca uluslararası seyahat amacıyla veriliyor. Hükümet bu uygulamayla, sertifikaların ülke içinde tam teşekküllü kullanımlarını yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Yerel belediyelerce ücretsiz verilen ve kişinin KOVID-19'a karşı tam olarak aşılandığını gösteren sertifikalar, kişinin adı, pasaport numarası ve aşı tarihi gibi resmi kayıtları içeriyor.

UAEA'dan Japonya'ya çağrı: Radyoaktif suyun tahliyesinde şeffaf olun

 

Japonya'nın en büyük iş lobisinden çağrı

 

Japonya'da şok: Kullanımı durdurulan aşı bir can daha aldı!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)