BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYer: Ukrayna... Çocukların kıyafetlerine etiket yapıştırıp gönderiyorlar!----

Yer: Ukrayna... Çocukların kıyafetlerine etiket yapıştırıp gönderiyorlar!

Yer: Ukrayna... Çocukların kıyafetlerine etiket yapıştırıp gönderiyorlar!
23 Şubat 2022 - 13:49 www.finansgundem.com

Olası bir Rus işgaline hazırlanan Ukrayna halkı, bir yandan da normal yaşantılarını sürdürmeye çalışıyor. Ülkede okula giden çocukların kıyafetlerine kan grubunu gösteren etiketlerin yapıştırıldığı öğrenildi.


Rusya-Ukrayna geriliminde tansiyonun düşmesi için harcanan tüm çabalar boşuna çıktı ve maalesef bölgeden korkutan haberler gelmeye devam ediyor. İngiltere ve ABD gibi bir çok ülke Rusya'nın işgal için ilk adımı attığını iddia ederken Ukrayna cephesinde bir yanda endişeli bekleyiş sürerken bir yandan da savaş hazırlıkları yapılıyor.

18-60 YAŞ ARALIĞINDAKİ YEDEK ASKERLERE GÖREV EMRİ

Ukrayna bu sabah Rusya'daki vatandaşlarına 'ülkeyi terk edin' çağrısı yaptı peşinden Ukrayna liderinin yedek birlikleri göreve çağırma kararı açıklandı. Kara kuvvetlerinden yapılan açıklamaya göre 18 - 60 yaş aralığındaki yedek askerler göreve çağrılmaya başlandı. Askerlerin maksimum görev süresinin 1 yıl olacağı ifade edildi.

ASKERİ EĞİTİM ALIYORLAR

Ukrayna Ordusu'nun hazırlarına sivillerden de büyük bir destek söz konusu. Yaklaşık 100 bin Ukraynalı olası bir savaş için seferber edilmiş durumda. Ukrayna Özel Kuvvetleri, çocuğundan yaşlısına gönüllü olan herkese silah söküp takma, mermi sürme ve nişan alma eğitimi veriyor.

ÇOCUKLARIN KIYAFETLERİNE KAN GRUBU ETİKETİ YAPIŞTIRIYORLAR

Hürriyet'teki habere göre; Ülkede her ne kadar savaş havası hakim olsa da Ukraynalılar normal yaşamlarına devam etmeye çalışıyor. Anne babalar çocuklarını okula gönderirken kıyafetlerine kan gruplarını gösteren çıkartmalar ekliyor.

BİR ÇOK OKUL ZORUNLU HALE GETİRDİ

Kan grubu etiketleri ilk başta Facebook'taki kapalı gruplarda bir tartışma konusuydu ancak şimdi birçok okul bunu zorunlu hale getirdi bile. Ukraynalı gazeteci Olga Tokariuk paylaştığı bir tweette Putin'in konuşmasının Ukrayna halkı tarafından "savaş ilanı" olarak görüldüğünü ve ailelerin çocuklarını daha hazırlıklı olarak okula gönderdiklerini söyledi.

Okulların ayrıca olası işgal durumu için sık sık tatbikatlar düzenleyerek öğrencileri bilgilendirdiği öğrenildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan bir ebeveyn, "Putin'in konuşmasını duymak bir kabustu. Burası bizim anavatanımız. Çılgın bir diktatör Sovyet Rus imparatorluğunun cesedini diriltmeye çalışıyor diye ayrılmayacağız. Artık herkes Rusya işgalinin başladığını görüyor. Bu yeni bir savaş değil, eski bir savaş" ifadelerini kullandı.

Ukrayna: Rusya'yı derhal terk edin

 

Kanada, Rusya'ya yönelik yaptırım kararı aldı

 

Ukrayna'da OHAL ilan edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)