BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatYenilikçi sigorta şirketleri için yükseliş dönemi----

Yenilikçi sigorta şirketleri için yükseliş dönemi

Yenilikçi sigorta şirketleri için yükseliş dönemi
26 Ocak 2021 - 18:10 www.finansgundem.com

Sigortacılık sektörü pandemiyle birlikte geleneksel yapısından koparak inovasyona daha çok eğilen bir sektör haline geldi. Yenilikleri doğru şekilde gerçekleştiren sigortacılar ise sektörde rekabet üstünlüğünü elde edebilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ.

İnovasyon, günümüzde başarılı bir sigorta şirketinin ayrılmaz bir parçasıdır. Kovid-19 pandemisiyle ve evde çalışma uygulamalarıyla birlikte değişmekte olan iklim, toplum ve teknoloji üzerine olan çalışmalar hız kazandı. İnovasyon bu noktada sigorta şirketlerinin kısa ve uzun vadeli başarıları için en büyük etmen haline geldi.

Insurance Business’ın haberine göre bu değişimi fark eden küresel kredi derecelendirme kuruluşu Best, birkaç yıl önce, sigorta şirketlerinin finansal durumunu değerlendirmek için inovasyonu bir derecelendirme değişkeni olarak kullanmaya başlayacağını duyurmuştu. Kredi derecelendirme kuruluşu, inovasyonu "Bir kuruluşun fikirlerini zaman içinde ölçülebilir olumlu bir etkiye sahip yeni veya önemli ölçüde geliştirilmiş ürünlere, süreçlere, hizmetlere veya iş modellerine dönüştürdüğü; zaman içinde ölçülebilir olumlu bir etki sağlayan ve kuruluşun uyumlu ve başarılı kalmasının yolunu açan çok aşamalı bir süreç" olarak tanımlıyor.

ABD merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Best’in Mal ve Kaza Sigortaları Derecelendirme Birimi Genel Müdürü Steve Chirico konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bir derecelendirme analisti olarak, yıllardır bir iklimi olan, bir kültürü olan ve daha rekabetçi olmak için değişimi yönlendiren süreçlere liderlik yapan bazı şirketler olduğunu fark ettik. Zaman içerisinde şirketleri değerlendirdikçe bu ölçütlerin hem net gelir açısından hem de tabii ki yapı maliyetleri açısından fayda sağladığını fark ettik. İnovatif teknikler olarak tanımlamaya başladığımız bu unsurun kullanımıyla temel bir rekabet üstünlüğü elde ediliyor” ifadelerine yer verdi.

Sigorta uzmanı, “İnovasyon uygulayarak işlerini bir üst seviyeye taşıyan şirketlerle şöhretleri sayesinde iş yapabilen şirketler arasında açık bir ayrım vardı. Bir poliçe sahibinin ilgileneceği şeyler de oldukça açıktır. Sürdürülebilir bir rekabet üstünlüğü oluşturmak istikrarlı bir net gelire yol açıyor ve bu da şirketi kredi riski açısından daha güvenli hale getiriyor” sözlerine yer verdi.

Best'in inovasyonu yasal bir kriter olarak değerlendirme kararı, sigorta acenteleri ve komisyoncuları, hisse senedi analistleri, sektördeki diğer düzenleyiciler ve poliçe sahipleri de dahil olmak üzere sektör içerisinde ve dışarısında devam eden birçok tartışmanın sonrasında oluştu. Söz konusu karar The Economist’in Temmuz 2019’da yayınlanan ve sektörde inovasyon gerçekleşmediği takdirde sigorta şirketlerinin olmadığı bir sigorta dünyasına girildiği yönünde uyarı niteliği taşıyan kışkırtıcı makalenin etkilerini de hissettiriyor.

Chirico söz konusu makaleyi hatırlatarak, “Sektörün algısı inovasyonun sigorta sektörü tarafından inovasyonun büyük ölçüde benimsenmeyen bir algı olduğu şeklindeydi. Bir yüzdelik bakış açısıyla şirketleri incelemeye başladığımızda ve onları o zamanki taslak metodolojiye göre sıraladığımızda sigorta sektörünün inovatif bir perspektifte atılım yapmaya olan ihtiyacı çok daha belirgin hale geldi” açılamasında bulundu.

Dünya çapındaki sigorta şirketleri Kovid-19’un oluşturduğu baskılar nedeniyle son bir yıl içinde çok büyük bir ilerleme kaydetti. Pandemi, dünya çapında işlerin nasıl yapıldığı ve sigorta sektörünün bu sistemik değişikliklere neredeyse bir gecede nasıl yanıt vermek zorunda kalacağı gibi birçok konularda çok şeyi değiştirdi. Sektör, yeni sigorta anlaşmaları gerçekleştirebilmek, talepleri sonuçlandırmak ve müşteri hizmetlerini sanal bir iş ortamında sürdürmek için hızla adapte oldu. Pek çok analist, içerisinde bulunduğumuz yılı sigorta sektöründe inovasyon için eşi görülmemiş bir dönüm noktası olarak görüyor. Bunun ne kadar gerçek olduğunuysa sadece zaman gösterebilir.

Anadolu Sigorta, Açık Sigortacılık Platformu ile 'InsurTech Ekosistemi'ni büyütecek

 

Bankalara Fitch’ten kötü haber

 

JP Morgan ofise geri dönmek istiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)