BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni Zelanda bildirdi! Pfizer aşısıyla bağlantılı ilk ölüm----

Yeni Zelanda bildirdi! Pfizer aşısıyla bağlantılı ilk ölüm

Yeni Zelanda bildirdi! Pfizer aşısıyla bağlantılı ilk ölüm
30 Ağustos 2021 - 12:33 www.finansgundem.com

Yeni Zelanda Sağlık Bakanlığı, bir kadının yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşısı olmasının ardından, aşının nadir yan etkilerinden biri olan miyokardit (kalp kası iltihabı) nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bakanlığın açıklamasında, “Bu, Yeni Zelanda’da aşılamayı takip eden günlerde bir ölümün Pfizer aşısıyla bağlantılı olduğu ilk vakadır” ifadelerine yer verildi.

Bağımsız Kovid-19 Aşı Güvenlik İzleme Kurulu (CV-ISMB) ise, söz konusu vatandaşın muhtemelen aşının nadir yan etkilerinden olan kalp kası iltihabı sebebiyle öldüğünü bildirirken, aşı olmasının ardından sonucu etkileyebilecek başka tıbbi sorunlar olduğunu da belirtti.

Miyokardit, organın kan pompalama yeteneğini sınırlayabilen ve kalp atışı ritimlerinde değişikliklere neden olabilen kalp kasının iltihaplanmasıdır.

Pfizer ise konu hakkında bir açıklama yaparak, aşılardan sonra nadiren miyokardit olabileceğini kabul ettiğini, ancak bu tür yan etkilerin oldukça nadir olduğunu belirtti.

Şirketin Reuters’a yaptığı açıklamasında, “Pfizer, aşımızla potansiyel olarak ilişkili olumsuz olayları çok ciddiye alıyor. Bu tür tüm olayları yakından izliyor ve dünya çapındaki düzenleyici makamlarla paylaşmak için ilgili bilgileri topluyoruz” denildi.

(Şarku’l Avsat)

DSÖ açıkladı: Öğretmen ve öğrencilere aşı önceliği

 

Aşı karşıtları Yunanistan sokaklarını karıştırdı

 

12 yaş üzeri için 3'üncü doz aşı onaylandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)