BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Yeni varyant, bulaştığı insanların üçte birini öldürecek'----

'Yeni varyant, bulaştığı insanların üçte birini öldürecek'

'Yeni varyant, bulaştığı insanların üçte birini öldürecek'
21 Şubat 2022 - 11:27 www.finansgundem.com

Salgın yasaklarını kaldırma kararı alan İngiltere Başbakanı'na, İngiliz bilim kurulu üyelerinden itiraz geldi. Bilim insanları, "Sıradaki Kovid varyantı, hastalanan bireylerin üçte birini öldürebilir" uyarısı yaptı.

Başbakan Boris Johnson’ın yaklaşık 2 yıldır devam eden kısıtlamaları, “Kovid-19’la yaşama stratejisi” kapsamında kaldırma kararını bugün açıklaması beklenirken, İngiliz bilim kurulu üyeleri (SAGE) tarafından Johnson’a bir rapor sunulduğu ortaya çıktı. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre bilim kurulu üyeleri, virüsün yeni varyantlarının çok sayıda ölüme neden olabileceğini bilimsel olarak açıkladı.

Raporda, “Omikron varyantının daha hafif olması sadece bir şans. Yetkililer virüs ortadan kalkmış gibi davranamaz” denildi. Hazırlanan raporda, kısıtlamaların erken kaldırılmasının yeni ve daha ölümcül bir varyanta sebebiyet verebileceği de söylendi.

'ÖLÜM ORANI YÜZDE 35’E ÇIKABİLİR'

Bilim kurulu üyeleri tarafından hazırlanan raporda, “Kovid-19’un ve gelecekteki varyantların uzun vadedeki etkileri henüz bilinmediği için kısıtlamalar devam etmeli. Sıradaki Kovid-19 varyantı bulaştığı insanların üçte birini öldürebilir” ifadeleri yer aldı.

Bilim kurulu üyelerinin tartıştığı raporlardan birinde ise Kovid'n insanları öldürme oranının yüzde 10 seviyelerinde olduğu belirtilirken MERS virüsü gibi bir salgının ortaya çıkmasında ise virüsün öldürme oranının yüzde 35 seviyelerine çıkabileceği iddia edildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)