BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYeni MB Başkanı Kavcıoğlu ile ilgili bilinmeyenler----

Yeni MB Başkanı Kavcıoğlu ile ilgili bilinmeyenler

Yeni MB Başkanı Kavcıoğlu ile ilgili bilinmeyenler
20 Mart 2021 - 10:55 www.finansgundem.com

Sürpriz bir kararla Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, kimdir? İşte yeni başkan ile ilgili bilinmeyenler

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu mart ayı toplantısında faizleri beklentilerin de üzerine çıkararak 200 baz puan artışla yüzde 17’den yüzde 19’a yükseltti. Faizlerde yapılan büyük artış üretici, ihracatçı, esnaf ve tüketicinin hayatını daha da zorlaştırdı.

Faizlerdeki beklentilerin üzerindeki artış kararı tartışılırken Merkez Bankası'nda sürpriz görev değişikliği gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı ile Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal görevden alınarak yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atandı.

Merkez Bankası Başkanı Ağbal görevden alındı

3 KİTAP YAZDI
İzmir'den İngiltere'ye uzanan eğitim yolculuğunun ardından iş hayatında önemli görevlerde bulunan Kavcıoğlu, çok sayıda vakıf ve dernekte üye konumunda. Farklı sektörlere yönelik çok sayıda çalışması bulunan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun, “Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi Çözüm Yolları ve Takibi”, “Sektörlere Göre Finansal Tabloların Karşılaştırmalı Analizi” ve “Enerji Sektöründe Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi” adlı yayımlanmış üç kitabı da bulunuyor.

1967 BAYBURT DOĞUMLU
23 Mayıs 1967'de Bayburt'ta doğan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü ise Denetim Uzmanı olarak tamamladı. Prof. Dr. Kavcıoğlu İngiltere Hastings College'ta da İşletmecilik üzerine eğitim gördü.

Ağbal Twitter hesabından açıklama yaptı

YENİ İSİMLER MARMARA ÜNİVERSİTESİ’NDEN
Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı. Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre hükümet yeniden Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü mezunlarını ekonomi yönetiminde üst düzey yönetici olarak atamaya başladı. Berat Albayrak’ın hocası Borsa İstanbul AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığına Prof. Dr. Erişah Arıcan Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüs’nün önemli isimlerinden biri. Önümüzdeki hafta Cuma günü yapılacak Borsa İstanbul genel kurul toplantısında da Marmara Üniversitesi’nden bir ismin başkan olarak atanması bekleniyor.

Eğitimlerin ardından 1991 yılında Esbank’ta Müfettiş Yardımcısı olarak işe başlayan Prof. Dr. Kavcıoğlu,2003 yılında ise Halkbank’ta İstanbul Bölge Koordinatörü olarak görev alırken aynı bankada sırasıyla Perakende Bankacılık’tan, Esnaf-KOBİ Bankacılığı’ndan, Kredi Politikaları`ndan, İnsan Kaynakları ve Organizasyon’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak 2015 yılı Kasım ayına kadar çok sayıda başarılı çalışma yürüttü.

Esbank ve Halkbank'ın yanı sıra VakıfBank'ta da görev alan Kavcıoğlu, burada ise Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Kredi Komitesi, Denetim Komitesi Üyesi, Kurumsal Yönetim Komitesi’nde üyelik ve VakıfBank iştiraklerinden Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü.

İş hayatındaki başarıların yanı sıra çok sayıda dernek ve vakıfta da görev alan Prof. Dr. Kavcıoğlu, 10 yıl süreyle Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı’nda Başkanlık görevini yürütürken, aynı zamanda Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği Kurucu Üyesi ve Bankacılık ve Sigortacılık Mezunları Derneği üyesi olarak da çalışmalar yürüttü.
YORUMLAR (41)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa dincer21 Mart 2021 17:57

    Naci agbal BİST başına geçer Hakan beyde ekonomi politikalarına bakar olur biter kaos yok reis boşuna yapmaz vardır bir bildiği dolar da bu faiz varken 7450 den döner 7200 e durmak yok yola devam

  • [email protected] 21 Mart 2021 15:46

    Bu millet ah almıştır,

  • Ali21 Mart 2021 09:43

    3 yıldır ekonominin dengesi bozuldu. CiddiBir ekonomik program açıklanmadı bütçe dengesi sağlanmadan istikrar gelmeyecektir. 60 yıllık kaderimiz böyle.

  • Numan unalmis20 Mart 2021 23:12

    Yeni başkan esbank tada görev yapmış sonumuz esbank gibi olursa vayyyyyy halimize,,,

  • konyalı20 Mart 2021 18:51

    Bana kalırsa bu yılı bitiremez... Başarılı bir bankacı bile değil.. Naci Ağbal bence hükümetin bulabileceği son kaliteli adaydı, doğru işler yapıyordu ama harcandı. 

  • KORMAZLAR20 Mart 2021 20:11

    Kurguydu yerliler yiyorda yabancılar cağdaş uygar medeni ekonomik verileri düzgün olanlar bunları karar alanlardan önce düzmece oldunu biliyor her anlamda ekonomik anlamda senden çok önde ve kuvvetliler gelişmiş ülke ünvanına haklı olarak sahipler

  • Tm 20 Mart 2021 17:17

    MB nin kısa sürede sattığı 128 milyar doları toplayanlar yine atı alıp üsküdarı gececek! Hemde en milli en yerli hareketlerle!. Doviz lobisi harekete gecti! MB nin doviz rezervleri tükettiği için, liraya yüksek faiz olmazsa doviz daha da yükselecektir. Dovizin aşırı yükselmesinin olumsuz sonuçları faizin olumsuzluklarından çok daha kötü. Öncellikle fazi silahıyla, MB nin doviz rezervlerini iyi bir seviyeye getirmesi gerekir. Yoksa durum vahim. Ama tabiki doviz lobisi faiz yaptırımından rahatsız. Dovizin çok yükselmesini istiyor. Dovizi istiflemişler ce doviz yükselince ülkede daha çok varlık satın alma gücüne ulaşacaklar. Önce dış mihrak diye zirveye çıkararırlar, Sonrada en yerli en milli showlarla dovizi yükseklerden büyük karla bozarlar,, dış mihrakları dize getirdik derler. Bu filmi çok defa seyrettik! Sonuç: Vatandaşın elindekinin alım gücü düşecek eriyecek, onların elindekinin alım katlamalı yükselecek değerlenecek!

  • ==== """"=====20 Mart 2021 17:41

    merek etme bundan sonra seni MB yaparlar ....

  • Rs20 Mart 2021 17:09

    Önceki faiz lobisi, şimdiki doviz lobisine çalışıyor diye sonuç çıkarmalar ilginç!

  • Vatandaş20 Mart 2021 16:55

    Benim dediğim olmazsa gidersin mantığı bu.Bakalım Dövizi şimdi nasıl tutacaklar, Merkez Bankası siyasilerin oyuncağı oldu malesef...

  • Hasannn20 Mart 2021 16:46

    4 ay ömrü var 

  • tolga20 Mart 2021 16:17

    bu ülkenin yuklu miktarda dolar borcu oldugu sürece  kim gelirse gelsin önemi yok faizi yukseltmek care değil .care sadece ithal etmeden üretmekte 

  • Aslan20 Mart 2021 16:47

    En dandik müdürün altjna bir Mercedes alarak yani?

  • fafa20 Mart 2021 15:53

    Gazete köşelerinden atıp tutmak kolay,göster bakalım maarifetini.Herhalde elinde sihirli değnek yok.Görelim!Karalamak kolay !İşte meydan.

  • Bika20 Mart 2021 15:49

    TCMB başkanlarının sık sık değişmesi, spor kulüplerinin sık sık teknik direktör değiştirmesine benziyor, ortada demek ki başarısızlık ve batık bir bilanço var!

  • İstikrar YOK20 Mart 2021 15:46

    Faizleri en az 2 ay sabit tutmaz ise Dolar alıp başını gider..

  • Münafık Jorch20 Mart 2021 13:08

    Her halk hakettiği yönetime layıktır.

  • Türkoğlutürk20 Mart 2021 16:52

    Kuru yanıyor görevi o yanan yaşlara üzülüyorum

  • manyak herif20 Mart 2021 15:41

    demekki sen de bu yönetime layıksın .sana yazıklar olsun.

  • Akhan20 Mart 2021 12:43

    Piyasalar bozacak daha da. Sarayda dolar basmaya başlamadı iseler, kuru tutamazlar.

  • Abdulah Gül20 Mart 2021 12:30

    Vatandaşımıza şu konuyu düzgün anlatmıyorlar, Buradaki asıl sorun alım gücümüzün düşük olması, Faiz sıfır olsa maaşlarımızın alım gücü yarıdan aşağı düşer, buna yüksek enflasyon diyoruz, bunun nedeni yeterli üretim olmaması, yüksek vergilerin verimsiz alanlarda popülist alanlara harcanmasından kaynaklı, Kayserili dururken Gürcü ye ekonomi emanet edilirse böyle olur. 

  • evrim oztemir21 Mart 2021 08:51

    TR de enflsynun 1. sebebi kur kaynaklı girdi maliyetidir... Geberik TL ile bu ülkede ot bitmez...

  • $$$ EURO $$$20 Mart 2021 17:00

    adi ve karaktersiz şerefsiz gürcüler sana ne yaptı bizleri böyle aşağılıyorsun.kanı bozuk seni.

  • sır20 Mart 2021 12:29

    kendisi bayburtlu:)

  • Mert bey20 Mart 2021 12:27

    Ne güzel iş. Köşe yazısı yaz MB baskanini eleştir.sonra gel onun koltuğunu kap. Acaba ben kimi eleştirsem. Ben de biden i elestireyim belki ABD başkanı olurum

  • MEHMET CAN20 Mart 2021 12:23

    faizi yükselteni herkes eleştiriyor peki ya faizi yükseltmek zorunda kalan politika yapıcılara hiç eleştiri yokmu bu döviz belasından nasıl kurtulacaz o yükselince kim koltuğundan olacak

  • Berat baba20 Mart 2021 12:20

    Berat albayrak gitti yerine berat albayrak gibi birisi geldi

  • RAMO CANCAN20 Mart 2021 12:10

    Naci Agbal da birden MB hızlı sürdü su koyuverdi ve malesef radyatöre patlattı.adam nerede ise faizleri üç beş ay içinde yok önden yükleme yok arkadan yükleme diye yide % 19 yana getirdi ve % 30 getiriverir idi.böyle faiz artırımı olurmu.sen ne yapıyorsun kimin parasını kime veriyorsun.bence iyi oldu.

  • Vatandaş Hasan20 Mart 2021 12:03

    "Her nefis bir gün Merkez Bankası başkanlığı tadacaktır."!!!  

  • Republic Of Ottoman20 Mart 2021 22:07

    Hayirdir hokkabazlar..bu adamin adi vatandasti vatandas hasan olmus. Begeni begenmeyen oylar tam tersine degismis ve benim yorumum silinmis.Arkadasi guzelce uyarmistim. Allahin ayetini degistirerek saka olmaz.Insani imandan eder. .neden rahatsiz oldunuz kime calisiyorsunuz. Zihniyetniz nedir.. Sizler iyi niyetli insanlar degilsiniz. Allahin gucu sizin gibilere mutlaka yeter. Allah siIn planlarinizi yikar.

  • Hehe20 Mart 2021 11:53

    Bilinmeyen derken ben bilinmedik birsey oldugunu dusunmuyorum kimse dusunmuyor hersey ortada

  • Ede20 Mart 2021 11:51

    HAFTAYA GİDER

  • Kamil20 Mart 2021 11:23

    Önümüzdeki kısa dönemde yine faiz arttırımı yapmak zorunda kalabilir  :(  :( 

  • VATANDAS20 Mart 2021 11:20

    biat   et   rahat    et

  • Türkoğlutürk20 Mart 2021 16:53

    Faizin patlamasında doların yükselmesi de iktisada giriş kitaplarında yazar.

  • EKRİST20 Mart 2021 12:23

    Tam bir hainsin.hiç yorumuda bu güzel devletimizin iyiliği için de görmedim.sürekli bozgunculuk, yıkıcılık yakıcılık.ne yapsalar idi adam göreve geldi nerede ise bir ay hariç faizleri patlattı.bu faizler senmi ödeyceksin tabiki biz garibanlar ödeyecekler.adamın işi gücü yok her gün tabiri caizse faiz artırmak.önemli olan bu tür zamanlarda az hasar ile atlatmak idi  onuda yapamadı bence iyi oldu.

  • Mg20 Mart 2021 11:16

    Komedi

  • Türkoğlutürk20 Mart 2021 16:54

    Faizi sıfır yapın o zaman,yandaş kanalı izleyip yorum yapmak kolay

  • KERİM20 Mart 2021 14:08

    EKERİST DOĞRU SÖYLEMİŞ..HATA YAPAN GÖREVDE KALAMAZ

  • kubilayhan20 Mart 2021 12:51

    Önceki arttırmadı.GittiNe yapmak isteniyor anlayan varmı?3. bir yol daha var.Başkanların başkanının gitmesi.

  • EKRİST20 Mart 2021 12:11

    ne yapsalardı sen bankaya paran var faize yatırıyorsun.garibanlarımı sömürtürecekler idi.hata yapan görevde kalamaz.