BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni kredi paketi yarın açıklanacak----

Yeni kredi paketi yarın açıklanacak

Yeni kredi paketi yarın açıklanacak
11 Şubat 2022 - 08:58 www.finansgundem.com

Yabancı yatırımcılarla görüşen ekonomi yönetimi yeni destek paketini yarın açıklayacak. Paketin en önemli kalemi düşük faizli kredi

Hükümet, Berat Albayrak döneminde sık sık açıklanan destek paketlerine göre dönüyor. Albayrak döneminde olduğu gibi paketlerin en önemli maddesi düşük faizli kredi. 60 milyarlık haketi düşük bulan iş dünyası eski hataların tekrarlanmaması uyarısında bulunuyor. Daha önce düşük faizli krediyi aülan işletmeler bu paralarla döviz, otomobil ve gayrimenkul yatırımı yapıştı.

Cumartesi günü iş insanları ile bir araya gelecek olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de ekonomiyi hareketlendirmek için bir dizi önlem planı ve yeni paketler açıklayacak. Fiyat artıını yavaşlatmak, girdi maliyetlerindeki artışı kontrol altına almak için reel sektöre ucuz finansman sağlamayı planlayan hükümet, bu sayede enflasyonu da kontrol altına almayı planlıyor.

Yeni kredileri dağıtacak kamu bankalarının da sermayesi güçlendiriyor.

Bu arada, yastık altındaki altınları ekonomiye kazandırmayı hedefleyen altın paketi de yarın açıklanacak. Aynı gün yüksek enflasyonla mücadele çerçevesinde yeni tedbirler duyurulacak.

Altın için de geçerli: Kur kazancı için vergi alınmayacak!

 

Borsada işlem gören 7 şirketten dövizden dönüş hamlesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)