BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYeni kabus ‘zombi’ şirketler----

Yeni kabus ‘zombi’ şirketler

Yeni kabus ‘zombi’ şirketler
16 Kasım 2020 - 09:36 www.finansgundem.com

Kağıt üzerinde batık olmalarına rağmen destek ve ek kredi ile ayakta kalan şirketlerin kredi geri ödemelerinde büyük sıkıntı yaşayacağı belirtiliyor

Şirketler salgından sonra borç geri ödemelerinde büyük sıkıntılar yaşıyor. Salgın döneminde mali yapıları iyice bozulan ve kağıt üzerinde yaşayan şirketlerin yakında batmaya başlayacağı belirtiliyor.

Korona virüs salgınının ekonomide yarattığı tahribatın boyutu her geçen gün artarken, borç krizi ile salgına yakalanan şirketler de yaşam savaşı veriyor.

Sözcü’den Sayime Başçı’nın haberine göre, özellikle kredi geri ödemelerinde büyük sıkıntılar yaşanırken, yüksek borçluluk oranı ile salgına yakalanan ve bu süreçte ömrünü tüketen şirketlerin önümüzdeki dönemlerde yeni bir iflas dalgası ile piyasadan çekilmesi bekleniyor.

Türkiye'de çoğu şirketin üst düzey yöneticilerinde bile kur riskini hedge etme konusundaki okur yazarlığın çok az olduğunu dile getiren Ernst and Young (EY) Türkiye Ülke Başkanı Metin Canoğulları, bu denklemde şirket iflas ve konkordatolarının her zaman olacağına dikkat çekti.

Aktif rasyosu kaldırılacak mı?

 

PNC, BBVA'nın ABD operasyonlarını satın alıyor

 

Mevduat faizleri yılın zirvesinde

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan talip IŞIK16 Kasım 2020 12:42

    Yeni ekonomi düzeninde, Kovid-19 da dikkate alınarak zordaki bazı özel şirketlere yardım edilirken BÜTÜN ZOMBİ ŞİRKETLER acilen ayrıştırılmalıdır. Onlardan hiç kimseye hayır gelmez. Bırakın batsınlar. Korkmayın.