BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni iç denetçiler geliyor----

Yeni iç denetçiler geliyor

Yeni iç denetçiler geliyor
09 Nisan 2013 - 18:11 www.finansgundem.com

Maliye Bakanlığı, 480 iç denetçi kadrosu ihdas etmek üzere Bakanlar Kurulu'na kararname gönderdi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İç Denetim Koordinasyon Kurulunun, bakanlıklar, belediyeler ve üniversitelerin iç denetim faaliyetlerine ilişkin raporunun açıklandığı, Rixos Otel'de düzenlenen konferansa katıldı. Şimşek, iç denetimin çok önemli, modern ve yeni bir fonksiyon olduğunu kaydederek, "Bu fonksiyonun etkin ve uluslararası standartlara uygun bir şekilde yapılıp yapılmadığının dışarıdan değerlendirilmesi çok kritik öneme sahip. Dolayısıyla sadece birim yöneticilerini değil aynı zamanda denetim birimlerini yönetenlerin de hesap verebilir olması çok önemli'' diye konuştu.
18 idare dış kalite değerlendirilmesine tabi tutuldu
Bakan Şimşek, sistemin gerekliliği ve anlamlılığının son derece açık olduğuna işaret ederek, "İç Denetim Koordinasyon Kurul Başkanımızdan aldığım bilgiye göre, bugüne kadar 18 idaremizin iç denetim faaliyetlerinin dış kalite değerlendirmesine tabi tutulduğunu öğrenmiş bulunuyorum'' ifadelerini kullandı. Bakan Şimşek iç denetçilerin Maliyenin ajanları olarak görüldüğünü belirterek Bunların artık geride kalması gerektiğini ifade etti.
"İç denetim birimleri kuruyoruz"
Şimşek, 3 ve üzerinde iç denetçi bulunan idarelerde iç denetim birimleri kurduklarını, iç denetim birimlerinin görevlerini açık bir şekilde belirlediklerini ifade ederek, ''Böylece farklı denetim birimlerinin aynı amaçla denetim faaliyetini yürütmemesini sağlayacağız. İdareler bu konuda gereken basireti gösterirlerse bu zaten olmaz fakat hala bu konuda kafası karışık olanlar var. O nedenle her şeyi kanunla düzenlemek zorunda kalıyoruz. Tabi yine de bunu yapacağız" diye konuştu.
İç denetim yardımcılığı geliyor
İç denetimin insan kaynağı sorunun çözülmesine yönelik olarak da iç denetim yardımcılığı gibi alternatif bir imkan getirildiğine işaret eden Şimşek, insan kaynakları açığını gidermek üzere Bakanlık olarak 480 iç denetçi kadrosunu ihdas etmek üzere, konuyu Bakanlar Kuruluna gönderdiklerini söyledi. Bakan Şimşek, yakında söz konusu kararnamenin çıkmasıyla idarelere 480 ilave kadro sağlamış olacaklarını belirterek, şu anda 750 olan iç denetçi sayısının önemli oranda artmış olacağını bildirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)