BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYeni genel müdürün sırları!----

Yeni genel müdürün sırları!

Yeni genel müdürün sırları!
29 Mart 2013 - 13:23 www.finansgundem.com

Vakıfbank Genel Müdürlüğü koltuğuna oturan eski Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Halil Aydoğan'ın yaşam öyküsü...

FINANSGUNDEM.COM
Süleyman Kalkan’dan boşalan Vakıfbank Genel Müdürlüğü koltuğuna oturan eski Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Halil Aydoğan, sektörün tecrübeli ve önde gelen isimlerinden biri. Aydoğan'ın, 20 yılı aşan başarılı bir bankacılık geçmişinin yanında ayrıca milletvekilliği özelliği de bulunuyor.
İki dönem AK Parti’den Afyonkarahisar Milletvekili olarak Meclis’e giren Halil Aydoğan, iki dönemde de komisyonlarda görev alarak bankacılık sektörü için çalıştı. Yeni Bankacılık Yasası’nın hazırlanmasında katkısı bulunan Aydoğan’a göre finans sektöründe hız çok önemli.
 “Müşterinin çıkarını korumak, güven sağlamak, vefa göstermek, sadakat önemli” diyen, Vakıfbank’ın, müşterilerine karşı hep bu duygularla yaklaşan bir banka olduğuna işaret eden yeni Genel Müdür Aydoğan 1950 doğumlu. Memleketi Afyonkarahisar’ın Çakır Köyü. İlkokulu köyde okuyan, maddi zorluklar yüzünden eğitimine 4 yıl ara veren Halil Aydoğan, Afyon Lisesi’ni bitirdikten sonra üniversite sınavlarına girdi. Ancak buradaki strateji çok önemli; çünkü kısa sürede iş hayatına atılma zorunluluğu nedeniyle rotayı Hukuk’tan İktisat Fakültesi’ne çevirdi. 1972’de başlayan üniversite hayatı 1976’da mezuniyetle bitti.
Önce Maliye Bakanlığı’nın, ardından Vakıfbank’ın sınavlarına girdi. “Vakıfbank’ın sınavlarına girdim ve kazandım. Kısmet burasıymış” diyen Aydoğan, vatani görevini de yerine getirdikten sonra 3 yıl kadar müfettişliğe devam etti.
Sonra şube yılları, müdürlük görevi başladı. Kadıköy, Mecidiyeköy, Taksim, İstanbul Merkez ve Şişli şubeleri birbirini izledi.  15 yıla yakın süren şube müdürlüğü görevlerinde  ekip ruhuna hep çok önem verdi. Yapılan işin benimsenmesini başarının temeli saydı. Hizmeti, şubeyi büyütmek ve daha etkin hale getirmek hep ilk hedefti.  
Ve takvim yaprakları 1996’yı gösterdiğinde Vakıfbank Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı. 1999’a kadar bu görevde kaldı. Vakıfbank’ta 20 yıldan fazla süre çalıştıktan sonra 1999’a emekli oldu. Ardından ise Vakıf Finansal Kiralama A.Ş.’nin Genel Müdürlük koltuğuna oturdu. Buradaki görevi 1.5 yıl sürdü.
2000 yılında Vakıfbank’ta ‘birinci dönemini’ bitiren ve bundan sonraki süreci anlatırken, “ Vakıfbank’ın emekli müşterisi olarak hayatım devam etti” diyen  Halil Aydoğan’ı artık Meclis bekliyordu. 2002-2011 yılları arasında iki dönem Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) Afyonkarahisar Milletvekili seçildi, siyasetin içerisinde de hep teknik alanlarda yer aldı.
2012 yılı Ocak ayında ise Vakıfbank’taki ‘ikinci dönemi’ başladı; Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi. Halil Aydoğan, bugün ise yapılan atamayla Vakıfbank Genel Müdürlük görevini üstlendi.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mürsel içer01 Nisan 2013 20:15

    vakıfbank ın emeklilerinin halinden anlamasınıda bekliyoruz yıllarca gece gündüz demeden çalıştık bankamıza ayırdığımız zamanımızı çocuklarımıza dahi ayıramadık emeklilikte rahat edecek hayaller kurduk lütfen haklarımızı yemeyin zira bunun birde ahireti var burda olmazsa orda alırız çünkü bizler haklıyız

  • akapepang29 Mart 2013 19:24

    doğrudan mekeyekaya bağlasar daha iyi olur.

  • yorumcu29 Mart 2013 15:35

    Yanlış hem de çok yanlış. Siyasi bir partiden milletvekili olmuş birisine bankanın teslim edilmesi çok yanlış. Bu kişinin tarafsız hareket edebileceğini beklemek mümkün değil.