BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYeni bir kriz çıkabilir----

Yeni bir kriz çıkabilir

Yeni bir kriz çıkabilir
11 Eylül 2013 - 08:48 www.finansgundem.com

Eski ABD Hazine Bakanı Paulson, yeni bir ekonomik krizin ortaya çıkabileceğini söyledi

ABD'de 5 yıl önce yaşanan finansal kriz döneminde Hazine Bakanlığı yapan Henry M. Paulson, Amerikan ekonomisinin yaklaşık yüzde 2 oranında büyüdüğünü, bundan sonra ise daha hızlı büyümesi gerektiğini söyledi. Paulson, yeni bir ekonomik kriz konusunda da uyarılarda bulundu.
Eski ABD Başkanı George W. Bush döneminin Hazine Bakanı Henry Paulson, Economy Club Of New York Vakfı'nın davetlisi olarak New York'taki Pierre Otel'de bir konuşma yaptı. Konuşmasında yeni bir ekonomik krizin olabileceği uyarısında bulunan Paulson, ABD'de her 8 yılda bir kriz ile karşılaştıklarını belirterek, "Görevi bıraktıktan sonra kendi kendime, yeni bir kriz olur mu diye soruyordum. Korkarım bunun cevabı evet. Önceki dönemlerde yaptıklarımızdan ders çıkararak, krizin daha fazla büyümesinin engellenmesi gerekir." dedi. Eski ABD Hazine Bakanı, eksik bilgilerle bir çözüme ulaşmaya çalışmanın kötü sonuçlar doğuracağını ifade ederek, şu uyarılarda bulundu:
"Öncelikle eski krizi iyi temizlemek lazım. Ondan sonra istikrarlı bir ekonomik büyüme için en iyi politikamız ne olmalı sorusuna cevap aramalıyız. Ayrıca bu hem ulusal güvenliğin hemde global liderlik içinde önemli bir adımdır. Politikamızı düzeltmediğimiz takdirde çocuklarımız ve torunlarımız daha düşük hayat standartlarında yaşamak zorunda kalacak. ABD için en büyük mücadele, harcamların azaltılması ve vergilerin yükseltilmesidir."
2008 kriz döneminde özellikle Kongre'nin hızlı bir şekilde haraket etmemesinin kendisini hayal kırıklığına uğrattığını aktaran Paulson, bir başka eksiklik olarak da kriz süresince yaptıkları çalışmaları Amerikan halkına iyi anlatamamalarını gösterdi. Eski bakan, görevinden ayrıldığı zaman krizin daha da derinleşmesini engellemek için bazı adımlar attığını ve bunların başarılı olduğunu ileri sürerek, "Piyasaya sürülecek acil eylem planı konusunda kendimden emindim. Obama hükümetinin hayata geçirdiği yüzde 95'lik acil müdahale paketinin yüzde 75'ini planlamıştık. Ama birçok Amerikalının evini kaybetmesine sebep olan hacizleri azaltmak için daha iyi bir hükümet programı hazırlayamadık. Bu konu, bugün de yakamızı bırakmıyor." ifadelerinin kullandı.
2008 krizinin üzerinden 5 yıl geçtiğini, bu süreç içerisinde ekonominin yaklaşık yüzde 2 büyüyerek daha iyi bir şekil aldığını dile getiren Paulson, Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, Obama hükümeti eski Hazine bakanlarından Tim Geithner ve New York FED Başkanı'nın iyi bir üçlü olduğunu ve süreci iyi yönettiklerini de kaydetti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)