BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYeni bankacılık taslağı yolda----

Yeni bankacılık taslağı yolda

Yeni bankacılık taslağı yolda
07 Haziran 2014 - 10:10 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, taslağın hazırlanmasının ardından bankacılık hizmetlerinin daha erişilebilir olacağını söyledi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, çalışmaların tamamlanmasının ardından bankacılık hizmet kanallarının herkes için erişilebilir olmasına yönelik düzenleme taslağının ilgili kurum ve kuruluşların ve kamuoyunun görüşüne açılacağını söyledi. 
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin soru önergesini Babacan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun bilgi notuyla yanıtladı. 

49 BANKA VAR, ENGELLİLERE BANKACILIK HİZMETİ VEREN BANKA SAYISI 24

Türkiye’de hizmet veren banka sayısının 49 olduğunu ifade eden Babacan, engellilere bankacılık hizmeti veren banka sayısının 24 olduğunu belirtti. 
Başbakan Yardımcısı Babacan, ülkede faaliyet gösteren bankaların da sunduğu hizmetlerin herkes için erişilebilir kılınmasına yönelik düzenleme hazırlığı çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. 
Babacan, bankaların hizmet sunduğu diğer kanallar olan ATM, internet bankacılığı, mobil bankacılık, çağrı merkezleri ve kartlı ödeme sistemlerinin herkesçe erişilebilmesinin sağlanmasına yönelik standartların henüz herhangi bir mevzuatta yer almadığına işaret etti.
Bu kapsamda, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bünyesinde yapılan ön çalışmaları müteakip, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile 15 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirilen toplantı neticesinde ile ilk taslağın hazırlandığını belirten Babacan, 13 Aralık 2013 tarihinde bankalar ve anılan Genel Müdürlük temsilcileri ile toplantı gerçekleştirildiğini söyledi. 
Babacan, çalışmaların tamamlanmasını müteakip, bankacılık hizmet kanallarının herkes için erişilebilir olmasına yönelik düzenleme taslağının ilgili kurum ile kuruluşların ve kamuoyunun görüşüne açılacağını ifade etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)