BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa​Yen Irak ile yükseliyor----

​Yen Irak ile yükseliyor

​Yen Irak ile yükseliyor
08 Ağustos 2014 - 21:28 www.finansgundem.com

Yen, ABD ordusunun Irak'ta Işid tehdidine karşı hava saldırısı sonrası, dolar karşısında değer kazandı

Yen ve İsviçre frankı, Amerikan savaş uçaklarının Irak'taki IŞİD güçlerine karşı hava saldırısı düzenlemelerinin ardından, güvenli limanlara rağbetin artması ile, değer kazandılar.

Ruble, RIA Novosti haber ajansının Rusya'nın Ukrayna'da isyancılar ile hükümet arasında arabuluculuk yapmayı teklif ettiğini aktarması ile, 6 günlük kaybını sonlandırdı. Kanada doları, tahminlerin altında kalan istihdam verisinin ekonominin ivme kaybettiğini göstermesi ile, kayıplarını 2. güne taşıdı. Çin yuanı ise, beklentilerin üstünde gelen ihracat verisinin rekor düzeydeki ticaret fazlasına katkı sağlamasının ardından, 5. günde de değer kazanmaya devam etti.

New York'ta bulunan Wells Fargo & Co'nun stratejisti Eric Villoria konuyla ilgili " Risk kaçısı sayesinde yen ve İsviçre frankı değer kazanıyor. Belirsizliklerin artması bu durumun kısa vadede etkili olacağına işaret ediyor. Döviz piyasasına, genel ekonomik trendler ve para politikalarındaki görünüm hakim olmaya devam edecek" yorumlarını yaptı.

Yen, dolar karşısında 101.51 dolar ile 24 Temmuz sonrasındaki en yükseğe çıkmasının ardından, yüzde 0.1 değer kazanarak New York saati ile 13:29'da 102.1 dolar oldu. Yen euro karşısında ise yüzde 0.3 düşüşle 136.82 euro oldu. Euro dolar karşısında yüzde 0.5'lik çıkışla 5 Haziran'dan bu yana en ciddi yükselişin ardından, yüzde 0.4 yükselerek 1.3415 dolar oldu. Frank dolar karşısında yüzde 0.4'lük değer kazanarak 90.51 sent oldu.

Wells Fargo, yenin dolar karşısında yıl sonuna kadar 103 dolara düşeceğini tahmin ederken, Bloomberg anketine katılan 60'dan fazla ekonomist ve stratejistin medyan tahmini düşüşün 105 dolara ulaşacağı yönündeydi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)