BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYen 1 ayın düşüğünde!----

Yen 1 ayın düşüğünde!

Yen 1 ayın düşüğünde!
23 Ağustos 2013 - 10:01 www.finansgundem.com

BOJ Başkanıo Kuroda'nın konuşması öncesinde yen, euro karşısında 1 ayın en düşüğüne geriledi

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda'nın, Fed'in Jackson Hole'da düzenlediği yıllık konferansında öngörülmedik parasal genişleme açıklamalarını tekrarlayacağı spekülasyonu üzerine yen, euro karşısında 1 ayın en düşüğüne işaret etti.
Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Ewald Nowotny'nin iyi ekonomik haberlerin, daha fazla faiz indirimi ihtiyacını ortadan kaldırdığını söylemesinin ardından euro, yen karşısındaki kazançlarını genişletti. ABD doları bu hafta verilerin Fed'in teşvikleri azaltma durumunu desteklemesiyle haftayı artıda kapamaya hazırlanıyor. İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney'nin önümüzdeki hafta konuşmasının öncesinde sterlinin haftayı ekside kapaması bekleniyor. Endonezya rupisi Asya paralarındaki kayıplara öncülük etti.
BOJ yetkililerinin yaptıklarını sürdürmesinin gerektiğini söyleyen Rochford Capital'ın direktörlerinden Derek Mumford, "Aynı zamanda yapısal reformlar tarafında üzerlerine düşeni yapmaları için hükümete de baskı yapmalılar. Yenin yakın vadede daha fazla zayıflama potansiyeli var" dedi.
Yen, euro karşısında erken saatlerde 132.34'ten 25 Temmuz'dan bu yana en düşüğünü kaydetmesinin ardından Londra saati ile 6:48'te dünkü seviyesinden yüzde 0.1 değer kaybetti ve 131.93'ten işlem gördü. Yen bu hafta euroya karşı yüzde 1.5 değer kaybetti. Yen, dolar karşısında da yüzde 0.1 zayıflayarak 98.85'e geriledi. Erken saatlerde 99.11 düzeyinden 5 Ağustos'tan bu yana en düşüğünü kaydeden yen, 16 Ağustos'tan bu yana yüzde 1.3 düştü.
ABD doları ise euro karşısında yüzde 0.1 güçlenerek 1.3344'e yükseldi. Bloomberg ABD Dolar Endeksi bu hafta yüzde 0.6 tırmanarak 1,028.65 puana çıktı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)