BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYemen'deki operasyon sona erdi----

Yemen'deki operasyon sona erdi

Yemen'deki operasyon sona erdi
21 Nisan 2015 - 21:27 www.finansgundem.com

El Arabia'nın haberine göre, Suudi Arabistan'ın Yemen'e düzenlediği "Kararlılık Fırtınası" operasyonu sona erdi.

Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'e başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun sözcüsü Ahmed el-Asiri, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ve hükümetin talebi üzerine hava harekatının sona erdiğini bildirdi.
Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon Yemen'de siyasi çözüme odaklanacak. 

YENİ OPERASYON BAŞLAYACAK
Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'deki Husilere karşı başlatılan operasyonun askeri başarıya ulaştığı ifade edildi. Kararlılık Fırtınası adı verilen operasyonun sona erdiği ifade edilerek, Yemen'de Umudun Tesisi adlı yeni bir operasyonun başlayacağı kaydedildi. 

İranlı bir diplomat, "Önümüzdeki saatlerde Yemen'deki çeşitli grupların müzakere masasında oturup siyasi süreci güçlendirecekleri konusunda iyimseriz " açıklamasında bulunmuştu.

Yemen'de, Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesinin ardından Cumhurbaşkanı Hadi, Aden'i geçici merkez ilan etmiş ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceğini açıklamıştı. Bu gelişmelerden sonra Aden'e yönelen Husiler, kentteki bazı stratejik noktaları ele geçirmişti. Bunun üzerine Hadi yönetimi, Arap Birliği ve uluslararası topluma müdahale çağrısı yapmış, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik "Kararlılık Fırtınası" adı altında operasyon başlatmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)