BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYemen'de yerinden edilenlerin sayısı 4,2 milyon----

Yemen'de yerinden edilenlerin sayısı 4,2 milyon

Yemen'de yerinden edilenlerin sayısı 4,2 milyon
20 Ocak 2022 - 14:35 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Yemen'de yaklaşık 7 yıldır devam eden çatışmalar nedeniyle yerinden edilenlerin sayısının 4 milyon 200 bine yükseldiğini duyurdu.


Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (BMMYK) Twitter hesabından yapılan yazılı açıklamada, Yemen'de çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan sivillerin durumuna ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, Yemen'in güneydoğusundaki Şebve, orta kesimindeki Marib ve batısındaki Hudeyde illeri başta olmak üzere artan çatışmalar nedeniyle 2022'nin sadece ilk iki haftasında 1200 ailenin yerinden edildiği vurgulandı.

'Yemen genelinde yerinden edilenlerin sayısı 4 milyon 200 bine yükseldi'

Daha önce bu sayının yaklaşık 4 milyon olarak tespit edildiğine işaret edilen açıklamada, "Mart 2015'te savaşın patlak vermesinden bu yana Yemen genelinde yerinden edilenlerin sayısı 4 milyon 200 bine yükseldi" değerlendirmesi yapıldı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen, yaklaşık 7 yıldır İran destekli Husiler ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerince desteklenen hükümete bağlı güçler arasındaki çatışmalara sahne oluyor.

Dünyanın en büyük insani ve ekonomik krizlerinden birinin yaşandığı ülkede, nüfusun büyük çoğunluğu yardıma ihtiyaç duyuyor.

BM: Yemen'deki sığınmacılar açlıkla karşı karşıya

 

Yemen Ordusu: Husi silahlarının yüzde 80’i imha edildi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)