BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYemen Ordusu: Husi silahlarının yüzde 80’i imha edildi----

Yemen Ordusu: Husi silahlarının yüzde 80’i imha edildi

Yemen Ordusu: Husi silahlarının yüzde 80’i imha edildi
13 Ocak 2022 - 17:43 www.finansgundem.com

Yemen Ulusal Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Abdo Macali, Marib vilayetinde top atışları ve hava saldırıları ile düzenlenen operasyonlar sonucu Husi milislere ait silah ve teçhizatının yüzde 80’inin imha edildiğini bildirdi.

Tuğgeneral Macali, Yemen ordusu ve Amalika Tugayları’nın, Şebva’nın batısındaki Bayhan, Usaylan ve Ayn bölgelerinin (4 bin 672 kilometrekarelik bir alan) kesintisiz 10 gün süren operasyonlardan sonra özgürleştirilmesiyle elde ettiği zafere övgüde bulundu.

Yemen resmi haber ajansı SABA’ya göre Sözcü, “Ordunun mühendislik ekipleri ve Amalika Tugayları, Husi milislerin yerleştirdiği mayınları kaldırdı ve bölge sakinleri evlerine geri döndü” dedi.

Sözcü, Arap Koalisyonu’nun sürekli hava desteğiyle muharebenin dengesi ve stratejisinin değiştiğini belirterek, “Bu, sahada önemli kazanımlarla sonuçlandı ve Husi milisleri can ve ekipman olarak ağır kayıplara uğradı” diye konuştu.

Tuğgeneral Macali’nin açıklamasına göre, Cuba cephelerinde ise ordu, Halk Direnişi güçleri ve aşiret mensupları karada saldırı harekatlarına ve ilerlemelerine devam ediyor.

Ordu güçleri ve Amalika Tugayları, Arap Koalisyonu’nun hava desteğiyle sürpriz taarruz operasyonlarına devam ederek Beyda’ya doğru da ilerleme kaydetti ve birçok alanda kontrol sağladı.

Yemen ordusu: Beyda ilindeki 3 bölge Husilerden alındı

 

Kızıldeniz'de gerginlik: Husiler yük gemisine el koydu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)