BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYemen'de darbe yapıldı----

Yemen'de darbe yapıldı

Yemen'de darbe yapıldı
06 Şubat 2015 - 19:07 www.finansgundem.com

Yemen'de Şii Husi hareketi, parlamentoyu feshedip yönetimi devraldığını açıkladı.

Yemen'de hükümete isyan eden Husiler, parlamentoyu feshettiklerini ve yeni bir meclis kuracaklarını açıkladı.

Şii grup adına başkent Sana'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan yapılan televizyon yayınında, 'Devrimci Komitelerin' 551 kişilik yeni parlamento kurmakla görevlendirildiği bildirildi.

İsyancılar ayrıca, iki yıllığına geçici hükümet görevini üstlenecek bir başkanlık konseyinin kurulduğunu da duyurdu.

Yemen'de, isyancı Husilerin başkent Sana'da kontrolü ele geçirmesini protesto eden Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile Başbakan Halid Mahfuz Bahhah liderliğindeki hükümetin geçen ay istifa etmesinden bu yana büyük bir siyasi bir boşluk yaşanıyor.
Televizyondan yapılan yayında, Husiler kendilerine verilen desteği göstermek için siyasi ve askeri liderlerle aşiret reislerine de yer verdi.
Ancak Husiler, ülkenin kuzeyinden gelen bir Şii azınlık.

Sünni aşiretler ile güneydeki liderlerin bu açıklamayı kabul etmemesi ve Yemen'in daha da büyük bir kargaşaya sürüklenmesi ihtimali bulunuyor. Husileri İran'ın desteklediği iddia ediliyor ancak taraflar bu iddiayı reddediyor.

DIŞİŞLERİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Dışişleri Bakanlığı, Yemen’de bulunan Türk vatandaşlarından mücbir sebebi olmayanların bu ülkeden ayrılmaları ve zorunlu olmadıkça bu ülkeye seyahat etmemeleri uyarısından bulunmuştu.
 
Dışişleri Bakanl?ğı'ndan yapılan açıklamada, vatandaşların Yemen'den ayrılmalarının 27 Ağustos ve 30 Eylül tarihlerinde yapılan açıklamalarda tavsiye edildiği hatırlatılmıştı. Açıklamada, Yemen'deki iç gelişmelere bağlı olarak, kamu düzeni ve güvenlik durumundaki olumsuzlukların sürdüğü belirtilerek, ülkede hükümet boşluğunun doğduğu aktarıldı. Toplumsal Olayların ve gösterilerin meydana geldiği kaydedilen açıklamada, asayiş ile ilgili olayların artması ihtimalinin mevcudiyeti ifade edildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Mevcut şartlarda, halen Yemen'de bulunan vatandaşlarımızdan mücbir sebebi olmayanların bu ülkeden ayrılmaları ve vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça bu ülkeye seyahat etmemeleri kuvvetle tavsiye edilmektedir. Yemen'den ayrılmak isteyen vatandaşlarımızın, THY dahil halen devam eden tarifeli uçuşlarla ülkeden çıkışları mümkündür. Yemen'de bulunan vatandaşlarımız, aşağıda irtibat bilgileri kayıtlı Sana Büyükelçiliğimiz ile Bakanlığımızın Konsolosluk Çağrı Merkezi'ne başvurabilirler:

T.C. Sana Büyükelçiliği Konsolosluk Şubesi Adres: P.O. Box. 18371, Behind Hadda Hotel Sana'a, Yemen Tel: +967 1 432 890 (6 hat)
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)