BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYemen: Buğday stokları tükenmek üzere----

Yemen: Buğday stokları tükenmek üzere

Yemen: Buğday stokları tükenmek üzere
25 Haziran 2022 - 18:15 www.finansgundem.com

Yemen Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Vaid Bazib, ülkede buğday stoklarının tükenmek üzere olduğunu söyleyerek, AB ülkelerinden ithalat yapılabilecek pazarlar bulunması konusunda yardım istedi.

Resmi haber ajansı SABA'ya konuşan Bakan Vaid Bazib, küresel gıda krizi ve Ukrayna'daki savaşın Yemen'e buğday ithalatı üzerinde etkili olduğunu ifade etti

Ülkesinin ithal ettiği toplam buğdayın yüzde 46'sından fazlasının Rusya ve Ukrayna'dan tedarik edildiğini söyleyen Bakan, "Yemen'deki stratejik buğday stoku önümüzdeki ayın ortasında sona ermek üzere" açıklamasını yaptı.

Bazib, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine buğday satın alabilmek için yeni pazarlar bulmasına yardımcı olunması çağrısı yaptı.

Yemen'de neler oluyor?

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü ülkede İran destekli Husiler ile hükumete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor. Husiler, Eylül 2014'ten bu yana Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Husilere karşı Yemen hükumetini destekliyor.

Ülkede yıllardır süren çatışmalarda yaklaşık 377 bin kişi öldü. Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen'de iç savaş yüzünden büyüyen insani kriz endişe verici boyutlarda.

Buğday, küresel gıda krizinin en ciddi ayağını oluşturuyor

Yemen, iki ülkeden 500 bin ton buğday ithal edecek

Yemen'de taraflar ''Ortak Koordinasyon Odası'' kurma konusunda anlaştı

Yemen'de ateşkes 2 ay uzatıldı

Yemenli yetkili Taiz'de yaşanan 'felakete' karşı uyardı

BM, Yemen'de ateşkesi koruma çağrısında bulundu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)