BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYellen'dan tedarik zincirlerine ilişkin dikkat çeken açıklama----

Yellen'dan tedarik zincirlerine ilişkin dikkat çeken açıklama

Yellen'dan tedarik zincirlerine ilişkin dikkat çeken açıklama
14 Ağustos 2023 - 12:30 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD'nin ekonomik güvenliğini korumak için esnek ve çeşitlendirilmiş temiz enerji tedarik zincirleri oluşturmaya çalıştığını ve aynı zamanda bir avuç ülkede aşırı yoğunlaşmanın yarattığı risklerden de korunduğunu söyledi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'in bugün Las Vegas'ta gerçekleştirilecek bir etkinlikte yapacağı konuşma basına sızdı.

Basına sızın konuşma metnine göre Yellen, ABD ekonomisinin süregelen dayanıklılığını överken, Enflasyonu Azaltma Yasası (IRA) gibi kilit mevzuatın ABD üretim üssünün yeniden inşa edilmesine ve "tıkanma noktalarının azaltılmasına, aksaklıkların hafifletilmesine ve ekonomik güvenliğimizin korunmasına" yardımcı olmasının önemini vurgulamayı planlıyor.

Konuşma metninda, "Fosil yakıtlardan uzaklaştıkça, temiz enerji tedarik zincirlerinde aşırı yoğunlaşma riskleri konusunda endişelerimiz devam ediyor. Bugün, pillerden güneş panellerine ve kritik minerallere kadar kritik temiz enerji girdilerinin üretimi bir avuç ülkede yoğunlaşmış durumda" ifadeleri de yer alıyor.

Uluslararası Enerji Ajansı tarafından bu yılın başlarında yayınlanan bir raporda, Çin'in güneş fotovoltaik ve rüzgar sistemleri gibi çoğu kitlesel üretim teknolojisinde dünya üretim kapasitesinin en az %60'ına ve elektrolizör üretiminin %40'ına sahip olduğu belirtilmişti.

ABD Hazine Bakanı Yellen: Fitch'in kararını anlamak zor

 

Bakan Şimşek, Yellen ile görüştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)