BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen ve Draghi kritik yol ayrımındalar----

Yellen ve Draghi kritik yol ayrımındalar

Yellen ve Draghi kritik yol ayrımındalar
15 Eylül 2014 - 07:25 www.finansgundem.com

Avrupa ekonomide toparlanmanın başlaması için adım atmaya hazırlanıyor, ABD ise faiz artırımının zamanını tartışıyor

Dünya ekonomisine yön veren iki merkez bankası başkanı kritik yol ayrımında. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, parasal genişlemnin ekonomi üzerindeki etkisini sorgularken, genişlemenin sonuna gelen Fed, faizleri artırmak için görüş birliği arıyor.  
 ECB Başkanı Mario Draghi Avrupa Merkez Bankası'nın varlığa dayalı menkul kıymet alımının riskli varlıklara ya da ABS'lere doğru genişlemesi halinde daha etkin olabileceğini söyledi ve böylesi bir genişlemenin ancak hükümetlerin bu varlıklar için garanti sağlaması halinde gerçekleşebileceğini söyledi.
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, hükümetlerin durgun Euro Bölgesi ekonomisini canlandırmak için kamu harcamalarını kullanmaları konusunda hala alan olduğunu söyledi. Draghi, "Kamu teşvikleri verimli olmayan kamu harcamaları tarafından finanse edilecek düşük vergi oranları şeklinde olabilir. Ülkeler bütçe açığı ve harcama limitleri içind hareket etmeye devam etmeliler" diye konuştu.
 
 Yellen faizler konusunda görüş birliği arıyor

Fed Başkan Yardımcısı olduğu dönemlerde Janet Yellen gevşek para politikalarının yılmaz bir savunucusuydu ve meslektaşklarına görüşüne destek vermeleri için teşvik ediyordu.
 Yellen başkan olarak ise farklı bir yaklaşıma sahip oldu ve faizler konusunda bir görüş birliği arar hale geldi. Fed'in 2015 yılı ortalarına doğru faiz artırımlarına başlaması bekleniyor. Bazı analistler artırımın daha da erken gelebileceğini öngörüyor. Beklenti dolardaki yükselişi destekliyor. 2014 yılı sonbahar ayları para politikalarının geleceği açısından büyük önem taşıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)