BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYellen: Küresel ekonomi 6 ay öncesine göre daha iyi durumda----

Yellen: Küresel ekonomi 6 ay öncesine göre daha iyi durumda

Yellen: Küresel ekonomi 6 ay öncesine göre daha iyi durumda
11 Nisan 2023 - 18:40 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen küesel ekonominin 6 ay öncesine kıyasla daha iyi durumda olduğunu ve risklere karşı tetikte olduklarını söyledi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen küresel ekonominin karşı karşıya olduğu aşağı yönlü risklere karşı 'tetikte' olduklarını söyledi.

Yellen'ın Washington'daki bir konferansta yapacağı konuşmanın metni yayımlandı. Yellen küresel ekonominin 6 ay öncesine kıyasla daha iyi durumda olduğunu, gıda ve enerji fiyatlarının istikrar kazandığını ve tedarik zincirindeki sıkıntıların azalmaya devam ettiğini belirtti.

Yellen'ın küresel ekonomiye yönelik daha iyimser tahminlerinin aksine IMF bugün yayımladığı raporda küresel büyüme tahminlerini düşürmüştü.

Yellen ABD'de bankacılık sisteminin güçlü sermayesi ve likidite pozisyonlarıyla sağlam olduğunu belirterek "Küresel finansal sistem de 2008'deki mali kriz sonrası yapılan reformlar nedeniyle dirençli" ifadesini kullandı.

Yellen'ın bu açıklamaları ABD'de orta ölçekli 2 bankanın finansal sistemi tehdit eden iflasının ardından geldi. ABD hükümeti yaşanan gelişmeler sonrası piyasalardaki güveni tesis etmek için acil önlemler açıklamıştı. Yellen risklere karşı 'tetikte' olduklarını ve sektördeki gelişmeleri değerlendirmek için yabancı mevkidaşlarıyla temasların sürdüğünü belirtti.

Moody’s: Fed’in enflasyonla savaşını duraklatma zamanı geldi

 

Rusya’nın dış ticaret fazlası yüzde 65 azaldı

 

Williams: Bir kez daha faiz artırımı makul bir başlangıç noktası

 

Ünlü milyarder uyardı: ABD’de enflasyon çok sert düşecek

 

IMF, Türkiye için büyüme tahminini revize etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)