BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen faiz artışı için tarih vermedi----

Yellen faiz artışı için tarih vermedi

Yellen faiz artışı için tarih vermedi
08 Mayıs 2014 - 06:39 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Janet Yellen, Temsilciler Meclisi’nde yaptığı konuşmada faiz artışı için herhangi bir takvimleri olmadığını söyledi

Fed Başkanı Janet Yellen, ABD Temsilciler Meclisi Karma Ekonomi Komitesi’nde sunum yaptı. Yellen, Fed'den beklenen faiz artışına dair açıklamalarda bulundu. Fed Başkanı, "Faizi ne zaman artıracağımıza dair bir takvim veya formül veremeyiz" dedi. Yellen, ABD istihdam piyasasındaki belirgin gevşeklik ve düşük enflasyon göz önüne alındığında bankanın sürdürdüğü genişlemeci para politikasının uygun olduğunu söyledi.

KONUT SEKTÖRÜ ZAYIF SEYREDEBİLİR

Fed Başkanı, ABD konut sektörünün uzun süre zayıf seyretme olasılığı ve ekonominin görünümü üzerindeki riskin yakından izlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. “Zayıf enflasyona yol açan bazı etkenler büyük olasılıkla geçici” diyen Yellen, enflasyon beklentilerinin istikrarlı olduğunu ifade etti.

JEOPOLİTİK GERİLİM RİSK YARATIYOR

Yellen, “Yükselen jeopolitik gerilim veya gelişmekte olan piyasalardaki finansal stresin güçlenmesi de risk yaratıyor” şeklinde konuştu.

ABD GÜÇLÜ BÜYÜYECEK

ABD’nin birinci çeyrekte kaydettiği düşük büyümenin kötü hava koşullarından kaynaklandığını belirten Yellen, ikinci çeyrekte büyümenin güçlü olacağını söyledi. ABD birinci çeyrekte yüzde 0,1 büyüme kaydetmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)