BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen'dan Temmuz mesajı----

Yellen'dan Temmuz mesajı

Yellen'dan Temmuz mesajı
15 Haziran 2016 - 21:52 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Yellen, "Para politikasında ihtiyatlı yaklaşım uygun. Fed hala zaman içinde kademeli faiz artışları bekliyor" açıklaması yaptı.

Fed toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Janet Yellen, son ekonomik göstergelerin karışık görünümde olduğunu ve kademeli faiz artırımının uygun olduğunu belirterek 'Ekonomik veriler karışık görünüm sergiliyor ve bu da para politikasında temkinli olmanın gerekliliğini doğruluyor. Faiz artırım politikası ihtiyatlı olmalı..Yeni gelecek veriler ışığında neyin uygun olduğuna karar vereceğiz' ifadesini kullandı.

İlk çeyrekteki zayıf büyümenin geçici olacağını belirten Yellen ekonominin ılımlı büyümeyi sürdüreceğine inandıklarını söyledi.

"Brexit'i göz önünde bulundurduk"
Brexit referandumunun ekonomiye olası etkilerine dair soruya Yellen 'Brexit referandumu bizim de de değerlendirmeye aldığımız, kararımızda rol oynayan unsurlardan biriydi. Bu karar, ekonomik ve finansal anlamda sonuçlar doğurabilir. ABD üzerinde de etkileri olabilir. Bunların hepsini karar alırken tartıştık..Brexit gelecekteki kararlarımıza da etki edecek bir unsur olacak" yanıtını verdi.

Yellen piyasada volatilitenin azalmasına rağmen hala küresel ekonomide kırılganlıklar olduğunu ifade etti ve ekonomi üzerinde baskı yaratan çalkantıların devam edebileceği konusunda uyardı.

"Temmuz'da faiz artışı imkansız diyemeyiz"
Her toplantının Faiz artırımı için canlı olacağını belirten Yellen 'Temmuz'da faiz artışı imkansız diyemeyiz' yorumunu yaptı. Yellen, Fed'in gelecek aylarda faiz artırımına gitmesi durumunda piyasaların buna şaşırmaması gerektiğini söyledi.

Fed bugün faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. FOMC, bu yıla ilişkin 25 baz puanlık iki faiz artış beklentisini değiştirmedi ancak tek faiz artışı öngören üye sayısı 1'den 6'ya yükseldi.

Sürecek...

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)